Βγήκε με διήμερη άδεια από τη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12:14 μετά από 15 χρόνια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε άδεια για δύο ημέρες. Βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12:14 μετά από 15 χρόνια.

Τον συνόδευαν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου, ο γιος του Έκτορας και η δικηγόρος του Γιάννα Κούρτοβικ.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε χαμογελαστός από τις φυλακές και τον περίμεναν φίλοι και συγγενείς.

Επίσης, ήταν εκεί ομάδα νεαρών που φώναζαν «το πάθος για την λευτεριά, είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», όπως αναφέρει το newsit.gr

«Η άδεια είναι ένα δικαίωμα για τον κρατούμενο που αποκτήθηκε με αγώνες μέσα στην φυλακή. Ενα δίκαιο συμβούλιο έκανε μια δίκαιη κρίση και το ευχαριστούμε», δήλωσε αμέσως μετά η δικηγόρος του Γιάννα Κούρτοβικ. Είπε ακόμα ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν ανταποκρίνεται στη νομολογία και πρόσθεσε ότι κάποιοι στα κανάλια όταν το επικαλούνται ασχημονούν.

Τι είπε ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο Συμβούλιο των φυλακών

«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα», φέρεται να δήλωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ενώπιον του Συμβουλίου των Φυλακών το οποίο του ενέκρινε τη 48ωρη άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη επικαλείται τις προυποθέσεις καλής χρήσης της άδειας, τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική αποκατάσταση, οι οποίες είναι και οι μοναδικές που θέτει ο νόμος ο οποίος θεσπίστηκε το 1989 και ανανεώθηκε το 1999.

Πηγές των φυλακών αναφέρουν οτι  ο θεσμός των αδειών είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος, με  ποσοστό «αστοχίας» περίπου στο 2%, δηλαδή η μη επιστροφή του κρατούμενου ή η διάπραξη νεου αδικήματος κατα την άδεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κάθε κρατούμενος, δικαιούται να ζητήσει άδεια. Οι ισοβίτες έχουν δικαίωμα οταν συμπληρώσουν 8 χρόνια πραγματικής κράτησης. Επισημαίνουν δε πως ακόμα και οι Απριλιανοί θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του δικαιωμάτος, αλλά δεν το αιτήθηκαν ποτέ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ