Έργα τέχνης σε συλλεκτικά εξώφυλλα του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ παρουσιάζονται σε μια έκθεση και διατίθενται για την ενίσχυση της Οργάνωσης «Καταφύγιο Γυναίκας»

20 δημιουργοί φιλοτεχνούν σε εξώφυλλα του περιοδικού γυναίκα

Το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ, η L’Oréal Paris και τα Hondos Center, σε συνεργασία με την Γκαλερί Ζουμπουλάκη, σας καλούν στην πιο πρωτότυπη έκθεση της χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Zonar's, από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Τέσσερις φορείς συμπράττουν για να στηρίξουν με αυτό το δρώμενο την προσπάθεια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η έκθεση 
Είκοσι διακεκριμένοι εικαστικοί κλήθηκαν να φιλοτεχνήσουν ισάριθμα έργα τέχνης πάνω σε συλλεκτικά εξώφυλλα του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ, έχοντας το ελεύθερο να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα τευχών, από το 1950 μέχρι σήμερα. Η ιστορικότητα του τίτλου και η ιδιαίτερη εικαστική ματιά καθενός γέννησαν μοναδικά έργα τέχνης.

Ο σκοπός 

Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν στην Οργάνωση «Καταφύγιο Γυναίκας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου.

Η σύμπραξη 
H L’Oréal Paris και τα Hondos Center συνεχίζουν να στηρίζουν τη σημαντική δράση της Οργάνωσης και ενώνουν φέτος τις δυνάμεις τους με το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ, με σκοπό την ανάδειξη του ζητήματος, την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την προστασία των γυναικών από οποιαδήποτε μορφή βίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι δημιουργοί (αλφαβητικά):

Ηώ Αγγελή, Γιάννης Αδαµάκης, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιώργος Αυγέρος, Μαρίνα Βερνίκου, Μίλτος Γκολέµας, Daniel Egneus, Μαρίνα Καρέλλα, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Τζένη Κωδωνίδου, Νίκος Λαγός, Χάρης Λάµπερτ, Βένια Μπεχράκη, Σοφία Παπακώστα, Αχιλλέας Παπακώστας, Νατάσσα Πουλαντζά, Ιωάννα Ράλλη, ∆έσποινα Φλέσσα, Φίλιππος Φωτιάδης, Μανώλης Χάρος.

Περισσότερες πληροφορίες για το σημαντικό έργο της Οργάνωσης «Καταφύγιο Γυναίκας» μπορείτε να βρείτε στο http://www.katafygiogynaikas.org/prostasia/

Πληροφορίες έκθεσης
Διεύθυνση: Zonars, Βουκουρεστίου 9 & Πανεπιστημίου, Αθήνα
Διάρκεια: Τρίτη 21/11 – Κυριακή 3/12 2017
Ώρες Λειτουργίας: Δευτ. – Κυρ. 10 π.μ. – 10:30 μ.μ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ