Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

 Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κα ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές προβλέπει η ΕΜΥ.

Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από τις απογευματινές ώρες στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Πρόγνωση καιρού: Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδικακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στα νότια νότιοι 4 με 6 στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Πρόγνωση καιρού: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Πρόγνωση καιρού: Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα; λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ