Σύνοδος του Παρισιού για το Kλίμα: Δεν προσκλήθηκε ο Τραμπ - Τι αναφέρει το Μέγαρο των Ηλυσίων

Περίπου 100 χώρες εκτός της Αμερικής έχουν προσκληθεί.

Περίπου 100 χώρες εκτός της Αμερικής έχουν προσκληθεί στη Σύνοδο του Παρισιού για το Κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία σήμερα.

Στη σύνοδο αυτή, που διοργανώνει η Γαλλία με την ευκαιρία των δύο ετών μετά τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, θα παραστούν 2.000 συμμετέχοντες από περίπου 100 χώρες και 800 οργανισμούς, δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες.

«Πρέπει να ελέγξουμε την πρόοδό μας σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας. Αν δεν επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας, δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο της αύξηση της θερμοκρασίας της Γης κάτα 1,5 βαθμό Κελσίου στο τέλος του αιώνα. Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας», τόνισε η γαλλική προεδρία στην ανακοίνωσή της.

Ο Τραμπ δεν «έχει προσκληθεί προς το παρόν», επεσήμανε το Μέγαρο των Ηλυσίων, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι αποσύρει την Ουάσινγκτον από τη Συμφωνία του Παρισιού, κάτι που ωστόσο δεν θα τεθεί σε εφαρμογή πριν το 2020, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Συμφωνία αυτή, που υιοθετήθηκε στο τέλος του 2015, έχει επικυρωθεί μέχρι στιγμής από 168 χώρες, έχει στόχο να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα πριν τη βιομηχανική επανάσταση. Όμως η ανακοίνωση της απόσυρσης των ΗΠΑ επέφερε ένα πλήγμα στη Συμφωνία.

Η σύνοδος του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο νησί Σεγκέν του Παρισιού, λίγο μετά τη διεξαγωγή της 23ης διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που διεξάγεται ως τις 17 Νοεμβρίου στη Βόνη.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό από τους αντιπροσώπους της Δαμασκού που μετέχουν στις συνομιλίες για το κλίμα στη Γερμανία ότι η Συρία σκοπεύει να ενταχθεί στη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ένα γεγονός που θα απομονώσει τις ΗΠΑ ως τη μόνη χώρα που αντιτίθεται στη συνθήκη αυτή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ