Γαλλία: Δέκα άτομα συνελήφθησαν μετά από αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Στην περιοχή του Παρισιού, στη νότια Γαλλία και στην Ελβετία.

Δέκα άτομα συνελήφθησαν το πρωί στην περιοχή του Παρισιού, στη νότια Γαλλία και στην Ελβετία, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. 

Εννέα από τους συλληφθέντες, ηλικίας από 18 ως 65 ετών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γνωστοί στις αρχές, συνελήφθησαν στη Γαλλία, στις περιοχές Μπους-ντι-Ρον, Αλπ-Μαριτίμ, Σεν-Σεν-Ντενί και Βαλ-ντε-Μαρν και μια 23χρονη Κολομβιανή συνελήφθη στην Ελβετία, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές. Μεταξύ των συλληφθέντων στη Γαλλία είναι και ένας 27χρονος Ελβετός υπήκοος.

Τα πρόσωπα αυτά συμμετείχαν σε μια ομάδα συζήτησης στην πλατφόρμα κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, η οποία χρησιμοποιείται συχνά από τους τζιχαντιστές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα πρόσωπα αυτά αντάλλασσαν μηνύματα με «ανησυχητικό περιεχόμενο».

Δημοσιογραφικοί οργανισμοί, περιλαμβανομένων της εφημερίδας Le Parisien και του τηλεοπτικού σταθμού BFM TV, μετέδωσαν ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο εφόδων από τις επίλεκτες αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή του Παρισιού καθώς και σε πόλεις στα νότια, περιλαμβανομένων των Μαντόν και Αιξ-αν-Προβάνς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή Αλπ-Μαριτίμ έγινε με εφόδους σε σπίτια, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Ελβετοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι η έρευνα, η οποία διεξάγεται από τον Ιούνιο του 2016 και στο πλαίσιο της οποίας έγινε σύλληψη γυναίκας, συνδέεται με πιθανή παράβαση του νόμου που απαγορεύει την λειτουργία της αλ Κάιντα, του Ισλαμικού Κράτους και οργανώσεων που συνδέονται με αυτές. Διευκρίνισαν όμως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σχέδιο επικείμενης επίθεσης.

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα μετά την θέσπιση αυστηρότερων νόμων για την εθνική ασφάλεια με στόχο την άρση των εκτάκτων αρμοδιοτήτων που έχουν δοθεί στην αστυνομία και στις μυστικές υπηρεσίες έπειτα από τις φονικές επιθέσεις ενόπλων ισλαμιστών στο Παρίσι πριν από δύο χρόνια. Περισσότεροι από 240 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γαλλία από τις αρχές του 2015 από ένοπλους ισλαμιστές ή δράστες που εμπνέονταν από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο επεδίωξε να ιδρύσει χαλιφάτο στη Συρία και το Ιράκ και καλούσε σε επιθέσεις στη Γαλλία.
Η Γαλλία συγκαταλέγεται στις χώρες που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ