Είναι αυτός ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο; Ημερομηνία γέννησης το 1896!

Ο Χιλιανός είναι ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο;

Όταν η Μάρτα Ραμίρεζ συμφώνησε, σε ηλικία 63 ετών, να τον πάρει στο σπίτι της έναν άπορο υπερήλικα δεν θεωρούσε ότι θα ήταν μια δέσμευση που θα διαρκούσε για πολύ καιρό ακόμα.

Το σπίτι του άνδρα είχε καεί και δεν είχε κανέναν συγγενή. 

«Ήταν 99, δεν πίστευα ότι θα ζούσε για πολύ καιρό ακόμα» θυμάται η Ραμίρεζ από τη Χιλή, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian.

Σήμερα η ίδια είναι 85 ετών, και ο φιλοξενούμενός της, Τσελίνο Βιλανεούβα Τζαραμίλο, είναι 121 ετών- και, πιθανότατα, ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο.

Ο Τζαραμίλο, γεννηθείς το 1896, έχασε το πιστοποιητικό γέννησής του στην ίδια φωτιά που τον άφησε στον δρόμο πριν από 20 χρόνια.

(Φωτογραφία: Piotr Kozak)

«Ελέγχοντας τα αρχεία μας, προκύπτει πως ο Τσελίνο Βιλανουέβα Τζαραμίλο γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1896- και είναι ακόμα ζωντανός» λέει η Ζακελίν Σαλίνας, επικεφαλής του δημογραφικού τμήματος της στατιστικής υπηρεσίας της Χιλής.

(Φωτογραφία: Piotr Kozak)

Σε επίσκεψη από τον Guardian, ο Τζαραμίλο καθόταν σε ένα τραπέζι μασουλώντας ψωμί και τυρί. Δεν μπορεί να περπατά χωρίς βοήθεια, αλλά σποραδικά αρχίζει να μιλά, ενθυμούμενος πώς μια θεία του του έσπασε το χέρι όταν ήταν μικρός και πώς ο αρχηγός της φυλής Μαπούτσε είχε πολλές γυναίκες.

Ο ίδιος δεν παντρεύτηκε και δεν έκανε παιδιά ποτέ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ