Υπέρβαρα 41 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο & 155 εκ. στην Αφρική δεν έχουν να φάνε

Σύμφωνα με τη νέα Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής.

Σχεδόν το 90% των χωρών, σε όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα που σχετίζεται με τη διατροφή των πολιτών τους, είτε της μίας μορφής, όπως η παχυσαρκία, είτε της αντίθετης, όπως ο υποσιτισμός, όπως προκύπτει από τη νέα Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής (Global Nutrition Report 2017), η οποία ανέλυσε στοιχεία για 140 χώρες.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι αυξάνονται σχεδόν σε κάθε χώρα και πλέον έχουν φθάσει τα δύο δισεκατομμύρια περίπου, σε παγκόσμιο πληθυσμό 7,5 δισεκατομμυρίων. Τουλάχιστον 41 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών είναι υπέρβαρα, τόσο στις πλούσιες όσο και στις φτωχές χώρες.

Ενδεικτικά, τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική είναι υπέρβαρα, ενώ το ένα τρίτο των ανδρών (33%) και των γυναικών (34%) στις ΗΠΑ έχουν παχυσαρκία. όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θετική εξέλιξη θεωρείται, ότι τα ποσοστά υποσιτισμού εμφανίζουν μείωση, αλλά όχι με τον αναγκαίο ρυθμό για να επιτευχθούν οι διεθνώς συμφωνημένοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης έως το 2030. Περίπου 155 εκατομμύρια παιδιά έως πέντε ετών στην Αφρική έχουν μειωμένη ή στάσιμη ανάπτυξη για την ηλικία τους, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων στον οργανισμό τους. Επίσης, 52 εκατομμύρια παιδιά διεθνώς έχουν δυσανάλογα μικρό βάρος σε σχέση με το ύψος τους.

Παράλληλα, αυξάνεται το ποσοστό των γυναικών με αναιμία, καθώς σχεδόν μία στις τρεις διεθνώς έχει πλέον τέτοιο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ