Αυτό είναι το «έξυπνο» ρολόι που ενημερώνει τη γυναίκα όταν μείνει έγκυος

Ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ετοιμάζουν επιστήμονες από την Ελβετία.

Ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο ενσωματώνεται σε ένα «έξυπνο» ρολόι (smartwatch) και μπορεί να ενημερώσει μια γυναίκα άμεσα, όταν αυτή μείνει έγκυος, ετοιμάζουν επιστήμονες από την Ελβετία.

Με το ξεκίνημα της εγκυμοσύνης, στο σώμα της γυναίκας συμβαίνουν αδιόρατες ορμονικές και άλλες αλλαγές (στη θερμοκρασία του δέρματος, στο ρυθμό της αναπνοής, στους παλμούς καρδιάς της κ.α.), οι οποίες μπορούν να καταγραφούν από αισθητήρες της «έξυπνης» συσκευής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη συνέχεια, ένας αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης ερμηνεύει κατάλληλα τα βιολογικά σήματα και ενημερώνει τη γυναίκα με μήνυμα.

«Αντί μια γυναίκα να ξυπνά κάθε πρωί και να προσπαθεί να ουρήσει πάνω σε μια λωρίδα για να ανιχνεύσει την αύξηση της ορμόνης χοριακής γοναδοτροπίνης, θα μπορεί απλώς να φορά το περικάρπιο μέρα-νύχτα», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Μοχαμέντ Σιλάιχ.

Ένα από τα άλλα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η συσκευή είναι ότι, εκτός από το να ενημερώνει μια γυναίκα για το πότε έχει μείνει έγκυος, της δίνει και πληροφορίες για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να μείνει έγκυος.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Telegraph, Το «έξυπνο» περικάρπιο-ρολόι Avaαναμένεται να κοστίζει περίπου 220 ευρώ και οι επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης σχεδιάζουν τις δοκιμές του σε πραγματικές συνθήκες έως το τέλος του 2017.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ρολόι μπορεί να ανιχνεύσει την εγκυμοσύνη περίπου μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη, δηλαδή εξίσου γρήγορα με το γρηγορότερο τεστ που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ