Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτης - το συγκινητικό αντίο από τον Δημήτρη Κωνσταντάρα

Eίχε παίξει σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά είχε εργαστεί και ως εκφωνητής και τραγουδιστής.

Πέθανε ο Βασίλης Μαυρομάτης γνωστός ηθοποιός, εκφωνητής και τραγουδιστής.

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας. «Σήμερα χάσαμε το Βασίλη Μαυρομμάτη, έναν θαυμάσιο ηθοποιό και έναν από τους καλύτερους εκφωνητές τόσο στα παλαιότερα ραδιοφωνικά, διαφημιστικά σποτάκια όσο και αργότερα στα τηλεοπτικά. Ήταν η ψυχή του "Νέου Κύματος" και των μπουάτ στην Πλάκα επί δυο δεκαετίας (Παράγκα – Αυλαία)», έγραψε ο Δημήτρης Κωνσταντάρας στο Facebook.

Ο Βασίλης Μαυρομάτης είχε κάνει τέσσερις γάμους και είχε αποκτήσει πέντε παιδιά.

Οι δύο από τις συζύγους του ήταν από το χώρο του θεάματος. Η μία ήταν η τραγουδίστρια Καίτη Χωματά με την οποία απέκτησε 2 κορές και η άλλη (η τρίτη του σύζυγος) ήταν η Λίλα Καφαντάρη με την οποία απέκτησε την Ηλιάνα Μαυρομάτη που ακολουθεί τα χνάρια τους.

 

 

Παλιά Συνέντευξη του Βασίλη Μαυρομάτη: "Ζω στη Λίμνη Πλαστήρα & να ζω αξιοπρεπώς" σε υψόμετρο 1.150 μέτρων!

 

Ο γνωστός ηθοποιός το 2009 είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και στον Αλέξανδρο Λεονταρίτη και μεταξύ άλλων μικούσε για τον ξενώνα «Λήθης Δώμα» που έχει αναλάβει, ο οποίος βρίσκεται κρυμμένος μέσα στα έλατα, σε μια αετοφωλιά (σε υψόμετρο 1.150 μέτρων) με θέα τη λίμνη Πλαστήρα, τα Μετέωρα, τον Ολυμπο και τον Κίσσαβο. 

 

Μίλησε για τον παλιό, ελληνικό κινηματογράφο και μας είπε μοναδικές ιστορίες με τον Γιώργο Φούντα και τον Αλέκο Σακελλάριο. Αναφέρθηκε στον ξενώνα που έχει αναλάβει σήμερα και μας μίλησε για τις γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή του. Ιδιαίτερα περήφανος είναι για την κόρη που έχει αποκτήσει με τη Λίλα Καφαντάρη, την Ηλιάννα Μαυρομιχάλη, η οποία συνεχίζει τα βήματά του με επιτυχία στην τηλεόραση.

 





- Επιλέξατε να απέχετε από τη δραστηριότητά σας ως ηθοποιός. Γιατί;

Δεν επέλεξα την αποχή μου από τη δραστηριότητα του ηθοποιού. Θα ήταν παράδοξο άλλωστε έπειτα από πενήντα χρόνια. Απλώς, διάλεξα αυτόν εδώ τον τόπο για να μπορώ να συνδυάσω το μεράκι μου με ποιότητα ζωής. Θέλω να πιστεύω πως τα κατάφερα. Και με το θέατρο έχω επαφή (ανεβάζω παραστάσεις σε ένα θεατρικό κομψοτέχνημα που το λένε ΘΕΑΤΡΟ ΟΨΕΙΣ και που το έχουν φτιάξει δύο ντόπιοι ηθοποιοί, η Βάσω Μακρή και ο Παύλος Βυσσαρίου, με πάρα πολύ μεράκι. Ανεβάσαμε το «Ημερολόγιο ενός τρελού» και το «Φιλουμένα Μαρτουράνο». Παράλληλα όμως, μπορώ να μπαίνω στο δάσος παρέα με τη γυναίκα μου και την κορούλα μας για να μαζέψουμε μανιτάρια, βατόμουρα, κάστανα, κορόμηλα και αγριολούλουδα.



- Μιλήστε μας για τον ξενώνα στη λίμνη Πλαστήρα. Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με κάτι τόσο διαφορετικό;

Η δημιουργία του ξενώνα μάς βοήθησε να πραγματοποιήσουμε τον τέλειο συνδυασμό: επιβίωση, μεράκι και ποιότητα ζωής που είπαμε προηγουμένως. Δηλαδή, καταφέραμε να ζούμε αξιοπρεπώς και αυτή η αξιοπρέπεια έγινε ένδυμα του πάθους μου που λέγεται θέατρο.



- Ποιος πιστεύετε πως είναι ο λόγος που πολλοί ηθοποιοί της γενιάς σας έχουν αποτραβηχτεί από τα καλλιτεχνικά δρώμενα; 

Νομίζω πως δύο λέξεις δίνουν απάντηση στην ερώτησή σας: ΟΧΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.



- Πιστεύετε ότι υπάρχουν σήμερα συγγραφείς αντάξιοι των Τσιφώρου, Σακελλάριου και Ψαθά;

Θα επαναλάβω για μία φορά ακόμα αυτό που λέω πάντα όταν με ρωτάνε κάτι παρόμοιο. Αυτή η χώρα που λούζεται εννέα μήνες τον χρόνο από ήλιο δεν γίνεται να σταματήσει να γεννά τρελούς (συγγραφείς, μουσικούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς). Επομένως, υπάρχουν και θα υπάρχουν ταλέντα. Οπως ζήσαμε, ζούμε και θα ξαναζήσουν, οι νεότεροι φυσικά, την ακμή και την παρακμή. Είναι νόμος της φύσης.



- Ποιες γυναίκες σημάδεψαν τη ζωή σας;

Μόνον αυτές με τις οποίες έχουμε από κοινού παιδιά και εγγόνια. Η πρώτη μου γυναίκα, η Αννα, η Καίτη Χωματά, η Λίλα Καφαντάρη και τώρα η σύντροφός μου, η Μιμόζα, που έχω μαζί της τα περισσότερα χρόνια και που με αυτήν θα τελειώσω τη ζωή μου.



- Τι σας ενοχλεί; Τι θα αλλάζατε στη ζωή σας;

Με ενοχλεί η χυδαιότητα, τα άνευ στόχου και ουσίας τεκταινόμενα, η αδιαντροπιά που επικρατεί σε όλους τους χώρους. Αν μπορούσα, θα τα άλλαζα όλα. Οχι προς τα πίσω. Ποτέ! Μπροστά, αλλά έντιμα.



- Από τη μακρόχρονη πορεία σας στον χώρο, ποιο περιστατικό σάς έχει μείνει;

Απειρα. Θα σας αφηγηθώ μόνον ένα που περικλείει πολλές μνήμες. Ο Αλέκος Σακελλάριος ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Οταν έπαθε η υγεία του και νοσηλευόταν στον Ερυθρό, ήμουν συνέχεια κοντά του. Τον επισκέφτηκε όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος. Ανάμεσά τους και ο Μίμης ο Πλέσσας. Μπαίνοντας στον θάλαμο, ο Μίμης με πρόθεση να ενθαρρύνει τον άρρωστο Αλέκο του λέει: «Αλεκάρα, μια χαρά σε βλέπω». Και ο Αλέκος: «Πεινάω»! Τότε ο Πλέσσας τον επιπλήττει λέγοντάς του: «Αχάριστε. Σε ταΐζουν από τόσες μεριές. Αλλος ορός στο αριστερό σου χέρι, άλλος στο δεξί, άλλος από τη μύτη». Και ο Αλέκος: «Α, ναι; Το βράδυ να ’ρθεις να σου κάνω το τραπέζι»… Πρώτα η ψυχή και μετά το πνεύμα!

 

- Ενας από τους πελάτες και φίλους σας είναι και ο Γιώργος Φούντας. Πότε γνωριστήκατε με τον γνωστό ηθοποιό;

Ο Γιώργος δεν είναι πελάτης μου. Τον παρακαλώ να μου δώσει το δικαίωμα να τον αποκαλώ φίλο μου. Γνωρίστηκα μαζί του πριν από περίπου πενήντα χρόνια. Μαθητής του γυμνασίου τότε εγώ, βρέθηκα κομπάρσος σε μια ταινία όπου πρωταγωνιστούσαν ο Φούντας με τον Βανδή. Ηταν η πρώτη μου επαφή με τον χώρο του θεάματος. Ο σκηνοθέτης με επέλεξε για να σερβίρω τα καφεδάκια στους δύο πρωταγωνιστές. Κάναμε πρόβα. Εγώ με κομμένα πόδια από το τρακ πήγα στο τραπέζι τους. Είπα: «Τα καφεδάκια σας». Γυρνάει τότε ο Γιώργος, με κοιτάει ερευνητικά και μου λέει: «Εσύ, αγόρι μου, με τη φωνούλα αυτή και με τα μάτια που κουβαλάς θα πας μπροστά». Και ο Βανδής: «Συμφωνώ»...

 

- Είχε δημιουργήσει την εικόνα του σκληρού άνδρα στον ελληνικό κινηματογράφο. Θα μπορούσατε να μας πείτε μερικά λόγια για τον Γιώργο Φούντα και πώς είναι σαν άνθρωπος; 

Ο Γιώργος σαν άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με τους ήρωες που ερμήνευσε. Σκέτη ψυχούλα! Πιστεύω ότι ο Γιώργος, αν πληγώθηκε, θα πληγώθηκε από πράγματα που ενοχλούν κάθε ευαίσθητη ψυχή. Δεν γνωρίζω αν έχει μετανιώσει για κάτι. Ομως, οι τόσο βολικοί άνθρωποι όπως ο Γιώργος δεν έχουν περιθώρια να μετανιώνουν. Οσο για τον μεγαλύτερο έρωτά του, ήταν και θα είναι η Χρυσούλα Ζώκα. Αυτή η τεράστια χορεύτρια!

 

- Αλήθεια, πώς αισθάνεστε που η κόρη σας ακολουθεί τα βήματά σας με επιτυχία σε γνωστή τηλεοπτική σειρά;

Εσείς τι λέτε; Πρώτον, υποχρεώνω γνωστούς και φίλους να στηθούν στην τηλεόραση και, δεύτερον, άρχισα να χρησιμοποιώ… πάνες! Κορίτσαρος, έτσι; Και ταλέντο…

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ