Vintage story- Je t' aime moi non plus: Ο σύζυγος της Μπριζίτ Μπαρντό "σκύλιασε" ακούγοντας την στο πιο σέξι τραγούδι όλων των εποχών!

Όταν ο ο Γκενσμπούργκ έγραψε το Je t'aime... moi non plus

Ήταν 2 Μαρτίου του 1991 όταν έφυγε ο θρύλος της γαλλικής μουσικής Σέρζ Γκενσμπούργκ.

Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης με τις θυελλώδεις ερωτικές σχέσεις- Μπριτζίτ Μπαρντό, Ζυλιέτ Γκρεκό και, βεβαίως, Τζέιν Μπίρκιν - άφησε πίσω του ένα σπουδαίο μουσικό έργο που εκτός από το πλήθος του - 28 άλμπουμ και 24 singles- έχει ένα χαρακτηριστικό ύφος, πλέον αναγνωρίσιμο που δεν κατηγοριοποιείται καθόλου εύκολα. 



http://2.bp.blogspot.com/-rOvBMUbiyt0/T2PQCm2KqhI/AAAAAAAAB6U/T5Pvth-d3-E/s1600/jane-birkin-22616.jpg

Με την Τζέιν Μπίρκιν 



Όταν το 1967 η Μπριτζίτ Μπαρντό διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Σέρζ Γκενσμπούργκ του ζήτησε να της γράψει ένα ερωτικό τραγούδι και ο Γκενσμπούργκ έγραψε το Je t'aime... moi non plus.

Έγινε μία πρώτη ηχογράφηση αλλά όταν τα νέα έφτασαν στα αφτιά του συζύγου της Μπαρντό, Γερμανού επιχειρηματία Γκάντερ Σαχς, τους απαγόρευσε να βγάλουν το single.

Ο Γκενσμπούργκ δέχτηκε, αν και όπως ομολόγησε ήταν η πρώτη φορά που έγραφε ένα ερωτικό τραγούδι.

Από το 1968 και μετά ο Γκενσμπούργκ ήταν ζευγάρι με την Αγγλίδα ηθοποιό Τζέιν Μπίρκιν.

Ηχογράφησαν εκ νέου μία δεύτερη εκδοχή του ερωτικού τραγουδιού και τον Φεβρουάριο του 1969 βγήκε το single, το οποίο όμως κυκλοφόρησε με την ένδειξη Ακατάλληλο κάτω των 21 ετών και απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες λόγω του ερωτικού του περιεχομένου.



Το 1986 η Μπριζίτ Μπαρντό, μετανιωμένη που δεν κυκλοφόρησε ποτέ το τραγούδι με την δική της φωνή επικοινώνησε με τον Γκενσμπούργκ και τελικά το single βγήκε και σε αυτή την πρώτη του εκδοχή.



Πηγή: musicpaper.gr

Φωτό: Google.gr

Βίντεο: Υοytube.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ