Συλλήψεις Γεωργιανών για την υπόθεση των «ληστών με το σίδερο» - ΑΜΕΑ ο εγκέφαλος της συμμορίας

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν αρκετά κλοπιμαία. 

Στη σύλληψη επτά Γεωργιανών, οι οποίοι φέρεται να έχουν άμεση εμπλοκή και στην πρόσφατη ληστεία της 85χρονης στην Κυψέλη που οι δράστες έκαψαν με το σίδερο, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για μία αδίστακτη συμμορία Γεωργιανών που δρούσε σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, με τη δράση της, σύμφωνα με την αστυνομία, να έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάϊο.

Μετά το τελευταίο χτύπημα της συμμορίας στην Κυψέλη και την 85χρονη, η αστυνομία, η οποία παρακολουθούσε τις κινήσεις των Γεωργιανών, προχώρησε στη σύλληψη τους σε περιοχές των νοτίων προαστίων.

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν αρκετά κλοπιμαία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες έχουν ένα αρκετά πλούσιο παραβατικό παρελθόν.

ΑΜΕΑ ο εγκέφαλος της συμμορίας των ληστών με το σίδερο

Τον ρόλο του συντονιστή είχε ο 34χρονος από το Καζακστάν, ο οποίος επόπτευε την ομάδα «δράσης», ενώ ως άτομο με ειδικές ανάγκες δεν κινούσε υποψίες με την παρουσία του.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν τεχνογνωσία και ιδιαίτερες ικανότητες στην παραβίαση διαφόρων τύπων κλειδαριών, την οποία είχαν αποκτήσει ύστερα από εκπαίδευση και εξάσκηση σε δείγματα κλειδιών-κλειδαριών ασφαλείας, πολλές από τις οποίες βρέθηκαν στις οικίες τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 30 ληστείες και κλοπές από οικίες, ενώ η συνολική λεία της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, πρόκειται για έξι Γεωργιανούς και έναν 34χρονο από το Καζακστάν, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 47χρονος από τη Γεωργία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ