Το πολύκροτο άρθρο του Δημήτρη Παρασκευά για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο: "Τον δολοφονήσαμε όλοι μας"

Ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος, συνάδελφος, συνεργάτης, γείτονας και φίλος...

Ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος, συνάδελφος, συνεργάτης, γείτονας και φίλος, έπεσε, όπως και άλλοι Δικηγόροι, στο καθήκον. Το λειτουργημα μας, την υπεράσπιση της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ανάπτυξης. 

Ήταν οσο λίγοι ευγενης, επιμελης και πάντα χαμογελαστος. Σεμνος και εγκρατης, αφοβος. Ήταν ένας πραγματικός Συνάδελφος, κοντά στους δικηγόρους σε κάθε τους πρόβλημα.

Του Δημήτρη Παρασκευά στο tovima.gr

Καθώς μιλήσαμε 24 ώρες πριν τον σκοτώσουν (18.20, 10 Οκτωβριου), η ωδυνη και οργή από τη δολοφονία του, η ευγνωμοσυνη στη συναδελφικοτητα του για δεκαετιες, αλλα και η αγανάκτηση από τη στουρθοκαμιλιστικη αντίδραση της απόφασης απεργίας των δικηγορων -που πλητει τη δικαιοσύνη, τους διαδικους και εξυπηρετεί τον κάθε παρανομο, καθεναν που "χρωσταει" και πρέπει να δικαστει - επιβάλει ένα ραπισμα στην κοινωνία μας, από τα πολλά που χρειάζονται, για να ξυπνησουμε. Εμάς, τους απογονους του Σωκράτη, που δεν ήξερε τίποτα ("εν οίδα ότι ουδέν οιδα") και σεβοταν τους νόμους, που τώρα τα ξέρουμε όλα και δεν σεβόμαστε τιποτα.

Η πλειψηφια της ‎κοινωνίας μας περιφρονει τους νόμους, είτε με το αυθαιρετακι, τη φοροδιαφυγουλα, το πέρασμα του κόκκινου σηματοδοτη, τη μιζουλα, το διορισμουλη, την ασυνεπεια, την έλλειψη περηφανειας για αυτό που ειμαστε και τη βεβαιότητα ότι για όλα φταίνε οι άλλοι (Αμερικανοί, Γερμανοί, εργοδότες, πολιτικοί, κλπ.)‎, που δικαιολογεί τη συμπεριφορά μας. 

Η κοινωνία μας, που ξηλωσε τις κάμερες ασφαλείας, λοιδωρησε την αστυνομία, ξεδοντιασε το στρατό μας, ανεχτηκε τους κουκουλοφορους και τώρα τους μεταφέρει με δαπάνες μας, όταν μπαίνουν στη Βουλή μας. 

Η κοινωνία μας, που καναμε best seller το βιβλίο του τρομοκρατη Κουφοντινα. Ο βλαστός, υπουργός των μεταφορών μας, που κυκλοφορούσε με πλαστες πινακίδες κυκλοφοριας και ο πατέρας της Δημοκρατικης παράταξης με τη ροζ βιλλα της οδού Αγραμπελης, που εκτισε με χρηματοδότηση συνδικατου δανειστων από εμπορο όπλων και τ. Υπουργο του, που αναδειξαμε σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας. 

Εξαίρεση σχεδόν καμμια. Όλοι μας κατωτεροι των περιστασεων. Ακόμη και το σύμβολο της Αντίστασης Μανώλης Γλεζος, διακινδυνευσε με τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις σε ηλικία 90 ετών και βάλε να γίνει το σύμβολο ενός νέου εμφυλιου, αν από ατύχημα η επιπολαιοτητα τραυματιζοταν σοβαρά η -Θεος φυλάξει - πέθαινε. Εξίσου επιπολαιος με τον νέο που κάνει σουζες στο δρόμο χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. 

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι αντι να απεργουμε ποικιλοτροπα -αρνουμενοι να δούμε την πραγματικότητα και να βρούμε λύσεις- να δώσουμε όλοι κάτι - ο,τι μπορεί ο καθένας - για την ενίσχυση της Αστυνομίας μας σε υλικοτεχνικη υποδομη, που ρισκάρει τη ζωή της καθημερινά με αυτοθυσια για ψιχουλα για να πηγαίνουμε στις ταβέρνες μας και στις εκδρομές μας και να γυρίζουν τα παιδιά μας στο σπίτι το βράδυ.

Να τους ενισχυσουμε, να τους σεβαστουμε, να τους τιμήσουμε, να τους βοηθήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους, ώστε κάθε παρανομος να πληρώσει και να καθαρίσει η κοινωνία μας. Χωρίς καμμια εξαίρεση, όσο ψηλά (η βαθεια) και αν βρίσκεται. 

Και θα υπάρξουν θύματα. Αλλά δεν γίνεται αλλιώς και έτσι μόνο θα τιμήσουμε τη μνήμη του Συναδελφου μας, που χάθηκε.

Ο κ. Δημήτρης Η. Παρασκευάς είναι  δικηγόρος τ. Ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποιησης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ