Δ. Τζανακόπουλος: «Αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα-Διαψεύστηκαν όσοι τα προέβλεπαν»

Αναφερόμενος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στη συνάντηση Τσίπρα–Λαγκάρντ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος επικαλέστηκε τις κοινές τους δηλώσεις για άμεση ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, χωρίς νέα μέτρα.

«Όσοι λοιπόν τις προηγούμενες εβδομάδες προέβλεπαν, σε μια ακόμα στιγμή καταστροφολογικού ντεζαβού, νέα μέτρα, διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.

Εξάλλου, πρόσθεσε, «η πορεία της οικονομίας που ανακάμπτει και η εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος δεν θα δικαιολογούσαν σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «η ανάπτυξη για το 2017 αναμένεται να βρίσκεται κοντά στο 2% , ενώ το υπερπλεόνασμα, το οποίο θα διανεμηθεί σε κοινωνικές ομάδες που έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες πιέσεις από την οικονομική κρίση, θα προσεγγίσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ «εντάσσεται στο πλαίσιο του δόγματος της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και επιβεβαιώνει την αναβάθμιση της οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας της χώρας, την οποία αναγνώρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως επίσης και όλοι οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη που τα τελευταία δύο χρόνια έχει συναντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός», τόνισε εισαγωγικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ