6 ελληνικά ξενοδοχεία στα κορυφαία του κόσμου το 2017 σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveller

Περισσότεροι από 300.000 ταξιδιώτες-αναγνώστες του περιοδικού ψήφισαν.

Έξι ελληνικά ξενοδοχεία, 3 στη Σαντορίνη, 2 στη Μύκονο και ένα στην Κω, είναι ανάμεσα στα 50 καλύτερα από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τους αναγνώστες του μεγαλύτερου ταξιδιωτκού περιοδικού στον κόσμο, Condé Nast Traveller. Δύο από αυτά συγκαταλέγονται επίσης στα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία. Στα 10 κορυφαία resorts της Ευρώπης υπάρχουν ακόμη 4 ελληνικά ξενοδοχεία.

Περισσότεροι από 300.000 ταξιδιώτες-αναγνώστες του περιοδικού ψήφισαν για να αναδείξουν τη φετινή "Χρυσή λίστα" ξενοδοχείων, και ανέδειξαν τα κορυφαία αξιολογώντας την εμπειρία που είχαν σε αυτά, το στυλ τους, το φαγητό και τη θέα τους, όπως αναφέρει το tornosnews.gr

Θέση 9 | Archipelagos Hotel, Mύκονος

Αντλώντας έμπνευση από τα χρώματα και το φως του Κυκλαδίτικου τοπίου, δημιουργήθηκε το ξενοδοχείο Αρχιπέλαγος στη Μύκονο, ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που βρίσκεται σε μια από τις ποιο όμορφες και γραφικές παραλίες του νησιού, στο Καλό Λιβάδι και απέχει μόλις 15΄ από τη Χώρα της Μυκόνου και το αεροδρόμιο. 

Bαθμολογία 98.81, 4ο στην Ευρώπη

Θέση 17 | Mystique (Luxury Collection), Σαντορίνη

“Σκαρφαλωμένο στο ‘χείλος του γκρεμού,’ το Mystique ξεχωρίζει στην άκρη των ηφαιστεακών βράχων της Οίας, με απαράμιλλη πανοραμική θέα στη συγκλονιστική καλντέρα της Σαντορίνης και στα ατραφτερά νερά του Νοτίου Αιγαίου,” τονίζει η ταξιδιωτική αρθρογράφος Krisanne Fordham, ενώ η Roberta Correia συμπληρώνει πως “η θέα στο Αιγαίο από το Mystique μπορεί να κάνει την καρδιά σας να σκιρτήσει.”

Οι 39 ευάερες σουίτες και βίλες με τις μοναδικές καμπύλες είναι σκαλισμένες στο βράχο και διαθέτουν ιδιωτικές βεράντες, ενώ το Aura Pool Bar, δίπλα στην πισίνα, είναι το ιδανικό σημείο για να δείτε το ηλιοβασίλεμα, απολαμβάνοντας εκπληκτικά cocktails,” 

Το ξενοδοχείο Mystique αποτελεί παγκοσμίου φήμης προορισμό μεταξύ των νεόνυμφων και αιώνια ρομαντικών και διακρίνεται για τις χαρακτηριστικές καμπύλες του, έμπνευση προερχόμενη από την αυθεντική αρχιτεκτονική της Σαντορίνης, ενώ αποτελεί ένα πολυτελές καταφύγιο σε μία απότομη πλαγιά της Καλντέρας της Οίας. Το Mystique συνδυάζει αριστοτεχνικά την κομψότητα, την παράδοση, τις υπηρεσίες πολυτέλειας, την χαλάρωση και το θρυλικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Οι 39 σουίτες και βίλες σκαλισμένες μέσα στο βράχο, διαθέτουν πανοραμικά ιδιωτικά μπαλκόνια και αυλές. Τα δωμάτια συνδυάζουν την παράδοση με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, με έπιπλα φτιαγμένα από ακατέργαστο ξύλο, τοπική πέτρα, γυαλί και πολύτιμα υφάσματα. To ASEA Lounge Restaurant, αποτελεί το νέο ιαπωνικό εστιατόριο του Mystique. Το όνομά του, γεννήθηκε από την μοναδική θάλασσα του νησιού και την λέξη Ασία. Υπάρχει, επίσης, το Captain’s Lounge, το οποίο βρίσκεται σε ένα παραδοσιακό καπετανόσπιτο που χρονολογείται από τις αρχές του αιώνα. Προσφέρονται, τέλος, θεραπείες και περιποιήσεις σώματος στο Asian Spa ή ιδιωτικά στις σουίτες. 

Bαθμολογία 98.57, 7ο στην Ευρώπη

Θέση 24 | Sun Rocks, Σαντορίνη

Απαλοί και διακριτικοί γήινοι τόνοι της χρωματικής παλέτας επικρατούν σε καθένα από τα σοφιστικέ 18 δωμάτια και σουίτες που προορίζονται μόνο για ζευγάρια και μετατρέπουν την εμπειρία της διαμονής σε παραμύθι. Το ξενοδοχείο Sun Rocks, μέλος και αυτό των Relais & Chateaux, συνδυάζει κομψότητα και μοναδική πολυτέλεια προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε επισκέπτη. 

Θέση 26 | Κos Aktis Art Hotel

Το πρώην Κως ΞΕΝΙΑ, αριβώς στο κέντρο της πόλης της Κω και μπροστά στους κήπους του νησιού, δεσπόζει θυμίζοντας ότι κάποιοι μύθοι ζουν για πάντα. Πάνω στο κύμα, με 36 δωμάτια και 6 junior σουίτες, με το εστιατόριο Η2Ο, γυμναστήριο και meeting room 10 ατόμων.

Το μινιμαλ ντεκόρ δεν θυμίζει την πληθώρα αρχαιολογικών ευρήματων της Κω όμως αποζημιώνει με στοιχεία όπως οι μεγάλες τζαμαρίες στα υπνοδωμάτια και το νόστιμο παραδοσιακό ελληνικό πρωινό.

Θέση 28 | Canaves Oia Santorini

Το ξενοδοχείο Canaves Oia Hotel συνδυάζει την κατάλευκη φινέτσα του νησιού με την boutique αισθητική και απεριόριστη θέα. Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων, οι Canaves Oia Suites αποπνέουν τη λαμπρότητα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής σε μια ζεστή, minimal ατμόσφαιρα πολυτέλειας με ευρύχωρους, κομψά διακοσμημένους εσωτερικούς χώρους και ιδιωτικές πισίνες σε κάθε σουίτα. Κοντά στις Canaves Oia Suites αλλά σε απόλυτα ιδιωτικό περιβάλλον, η Canaves Oia Villa είναι ένα καλοκαιρινό καταφύγιο για φίλους και οικογένειες που αναζητούν την πολυτέλεια ένος ξενοδοχείου 5* σε απόλυτα ιδιωτικό περιβάλλον.

Θέση 48 | Santa Marina (Luxury Collection), Mύκονος

Το ξενοδοχείο βρίσκεται 3 χλμ. από τη Χώρα, προσφέρει θέα στο Αιγαίο και έχει τη μοναδική ιδιωτική αμμουδιά στο νησί.

Αποτελείται από 100 δωμάτια και σουίτες και διαθέτει πλέον 14 βίλες με πισίνα. Επτά από τις σουίτες διαθέτουν πλέον ιδιωτική πισίνα και πλούσιους κήπους ενώ οι υπόλοιπες προσφέρουν θέα στη θάλασσα από ιδιωτική ταράτσα.

Οι εσωτερικοί χώροι διακοσμήθηκαν σε αργεντίνικο στυλ από τον σχεδιαστή Silvina Macipe Krontiras, με στοιχεία πολυτέλειας, ζεστασιάς και ηρεμίας.

Μετά την ανακαίνιση προστέθηκε μια μεγάλη πισίνα υπερχείλισης και το OASIS lounge αποκλειστικά για ενηλίκους.

Το resort διαθέτει επίσης το πρώτο Buddha Beach Bar που λειτούργησε στον κόσμο.

Το νέο Ginkgo spa διαθέτει μεγάλα δωμάτια και εύρος ενυπόγραφων θεραπειών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ