Φωτο - βίντεο: Ο Μπεν Άφλεκ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από την ηθοποιό που είχε παρενοχλήσει

Συγκεκριμένα, το 2003 ο Άφλεκ είχε κατηγορηθεί ότι φέρθηκε άσεμνα στην ηθοποιό Χίλαρι Μπάρτον.

Συγγνώμη από την ηθοποιό την οποία είχε παρενοχλήσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης πριν από μερικά χρόνια, ζήτησε ο Μπεν Άφλεκ. Το περιστατικό επανήλθε στην επικαιρότητα, μετά τις αποκαλύψεις από πολλές ηθοποιούς, ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά ο μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Συγκεκριμένα, το 2003 ο Άφλεκ είχε κατηγορηθεί ότι φέρθηκε άσεμνα στην ηθοποιό Χίλαρι Μπάρτον του «One Tree Hill» στη διάρκεια της εκπομπής Total Request Live του MTV, ενώ του έπαιρνε συνέντευξη.

Η Χίλαρι Μπάρτον έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Δεν το έχω ξεχάσει», ενώ δημοσίευσε και βίντεο από τη συγκεκριμένη εκπομπή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Κορίτσια. Είμαι τόσο εντυπωσιασμένη με εσάς τις γενναίες. Έπρεπε να γελάσω, ώστε να μην κλάψω» ανέφερε η ηθοποιός σε σχόλιό της. «Σ’ ευχαριστώ γι αυτό, ήμουν παιδί» σημείωσε και ευχαρίστησε όσες θυμήθηκαν το περιστατικό.

Νωρίτερα, ο διάσημος ηθοποιός είχε δηλώσει τον αποτροπιασμό του για τη συμπεριφορά του Γουάινσταϊν, δηλώνοντας: «Είμαι λυπημένος και θυμωμένος που ένας άνθρωπος με τον οποίο συνεργάστηκα χρησιμοποίησε τη θέση του για να εκφοβίσει, να παρενοχλήσει σεξουαλικά και να χειραγωγήσει πολλές γυναίκες εδώ και δεκαετίες»

Ο ηθοποιός ανέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη συμπεριφορά του Γουάινσταϊν και την καταδίκασε. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα ήθελε να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει «για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί σε άλλες γυναίκες».

Αμέσως πολλοί χρήστες στο Twitter αντέδρασαν στη δήλωσή του 45χρονου ηθοποιού και σχολίασαν ότι και ο ίδιος συμπεριφέρθηκε ανάλογα στο παρελθόν. Έτσι, ξεκίνησε ένας νέος γύρος σχολίων και πολλοί ήταν εκείνοι που χαρακτήρισαν τον Μπεν Άφλεκ σύμβολο υποκρισίας του Χόλιγουντ.

Τελικά ο ηθοποιός 26 ώρες μετά την πρώτη του δήλωση επανήλθε και ζήτησε συγγνώμη από την Χίλαρι Μπάρτον.

«Φέρθηκα ανάρμοστα στην κ. Μπάρτον και ειλικρινά ζητώ συγγνώμη» έγραψε στο Twitter, ο Μπεν Άφλεκ, ο οποίος είναι τώρα αντιμέτωπος με την καταγγελία ακόμη μιας γυναίκας.

 

Η Αναμαρί Τέντλερ make up artist κατήγγειλε ότι σε πάρτι μετά την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών την άγγιξε ανάρμοστα και είπε ότι αναμένει από τον ηθοποιό να της ζητήσει συγγνώμη, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Independent».

Η ηθοποιός Ρόουζ ΜακΓκουάν, η οποία κατήγγειλε ότι ο Γουάινσταϊν έκανε συμφωνία μαζί και της έδωσε 100.000 δολάρια ώστε να ξεχαστεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά αντέδρασε στη δήλωση του Άφλεκ.

Όπως δήλωσε η ηθοποιός στους New York Times είχε μιλήσει στον Άφλεκ, συμπρωταγωνιστή της στις ταινίες «Going All the Way» και «Phantoms» για την εμπειρία της.

Οι κατηγορίες προκαλούν ερωτήματα για το τι άλλο θα αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες - όχι μόνο για τον Άφλεκ και τον Γουάινσταϊν, αλλά και για άλλους ισχυρούς άντρες στο Χόλιγουντ, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Forbes. Όσο άνδρες, όπως ο Γουάινσταϊν, ή ο Μπιλ Κόσμπι, ο Ρότζερ Αϊλές και ο Μπιλ Ο’ Ράιλι βρίσκονται αντιμέτωποι με συνέπειες για τις κατηγορίες για παρενόχληση, παρατηρείται μία μεταστροφή που ενθαρρύνει τις γυναίκες να μιλήσουν για το παρελθόν και για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Όπως αποκαλύπτουν αυτές οι κατηγορίες, υπάρχει σίγουρα ιστορία ανάρμοστης συμπεριφοράς στην κινηματογραφική βιομηχανία και μια κουλτούρα συνενοχής που πρέπει να συζητηθεί και να διορθωθεί, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ