Ιταλίδα εξασφάλισε άδεια μετά αποδοχών για να φροντίσει τον σκύλο της

Ανέφερε η οργάνωση για την προστασία των ζώων LAV.

Μια Ιταλίδα έλαβε διήμερη άδεια μετά αποδοχών για να φροντίσει τον σκύλο της, ανέφερε η οργάνωση για την προστασία των ζώων LAV, καλωσορίζοντας την πρώτη χορήγηση άδειας στην Ιταλία για τέτοιο σκοπό.

Καθώς ο σκύλος έχρηζε επείγουσας φροντίδας, η ανύπαντρη γυναίκα, η οποία εργάζεται σε ένα πανεπιστήμιο της Ρώμης, χρειαζόταν να απουσιάσει από την εργασία της για να πάει τον σκύλο της στον κτηνίατρο και έπειτα να τον φροντίσει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με την νομική στήριξη της LAV, εξασφάλισε ο εργοδότης της να της χορηγήσει διήμερη άδεια μετά αποδοχών για «σοβαρούς προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους». Όπως υποστήριξε, ο ιταλικός ποινικός κώδικας προβλέπει φυλάκιση έως και ένα χρόνο και πρόστιμο 10.000 ευρώ για όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους ή τα παρατούν σε «έντονους πόνους».

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά, που αναγνωρίζει ότι τα ζώα που δεν εξυπηρετούν προσοδοφόρους ή παραγωγικούς σκοπούς, είναι σε κάθε περίπτωση μέρος της οικογένειας», τόνισε ο πρόεδρος της οργάνωσης Τζιανλούκα Φελιτσέτι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ