Στους δρόμους πάνω από 400.000 Γάλλοι για τα μέτρα της κυβέρνησης Μακρόν

Για τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα.

Περίπου 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν την Τρίτη σε όλη τη Γαλλία διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα, όπως το πάγωμα μισθών και τις μειώσεις προσωπικού, σύμφωνα με εκτιμήσεις του CGT, του μεγαλύτερου συνδικάτου των εργαζομένων στο δημόσιο.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, οργανώθηκαν συνολικά 130 διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις. Στις 70 μεγαλύτερες συμμετείχαν 400.000 άνθρωποι, οι 45.000 από αυτούς στο Παρίσι. Οι αστυνομικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας έκαναν λόγο για 26.000 διαδηλωτές.

Για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία, όλα τα συνδικάτα είχαν καλέσει τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να απεργήσουν την Τρίτη και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων που χαρακτηρίζονται «απαράδεκτα», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λόγω της απεργίας παρέμειναν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία και πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία ανήλθε μόνο στο 17,5%, ωστόσο το συνδικάτο FSU υποστηρίζει ότι το ποσοστό ήταν 50%, δηλαδή ότι ένας στους δύο εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχε στην απεργία.

Όσον αφορά τις μεταφορές, το 30% των πτήσεων ακυρώθηκε για προληπτικούς λόγους επειδή απεργούσε το προσωπικό της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ