Μια διαφορετική συνταγή που θα λατρέψετε! Cheesecake με τοματίνια και φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Ιδιαίτερη και νόστιμη συνταγή! 

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. νιφάδες βρώμης

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. τοματίνια (πολύχρωμα προαιρετικά)
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 4 αυγά
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 200 γρ. φέτα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για ένα λεπτό μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24 εκ. και απλώνουμε το μείγμα στον πάτο πιέζοντας με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα στη βάση της φόρμας.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα στη βάση της.

Για τη γέμιση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Βάζουμε τα τοματίνια σε ένα ταψί 20x25 εκ. και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα απλώνουμε στο ταψί.  
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 140° C και ψήνουμε για άλλη μία ώρα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα τοματίνια.
  • Βάζουμε τον φούρνο στους 160° C.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, τη φέτα, τα αυγά, το τυρί κρέμα και το αλεύρι στην μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  • Αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε μέσα τη μισή ποσότητα από τα τοματίνια που έχουμε ψήσει και το θυμάρι. Ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 90 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα τοματίνια.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα και ξεφορμάρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ