Επιχειρηματίας πασίγνωστης αλυσίδας ζαχαροπλαστείων έγινε κούριερ - Ζει με 800 ευρώ & νάιλον στα τζάμια!

Η ιστορία του δυναμικού επιχειρηματία και ενός από τους συνεχιστές πολύ γνωστής επιχείρησης αρτοζαχαροπλαστικής.

Ιδιοκτήτης πασίγνωστης αλυσίδας ζαχαροπλαστείων, που «βάρεσε κανόνι» εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ζήτησε προστασία από τον νόμο Κατσέλη για την πρώτη κατοικία του, προκειμένου η τράπεζα να μη βγάλει στο σφυρί την πολυτελή βίλα του στα νότια προάστια, όπου ζει πλέον... σπαρτιάτικα μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους! Μάλιστα, αναγκάζεται να εργάζεται ως... κούριερ και η γυναίκα του δουλεύει στην ίδια εταιρία μεταφορικής, σε καθεστώς ημιαπασχόλησης!

Η ιστορία του δυναμικού επιχειρηματία και ενός από τους συνεχιστές πολύ γνωστής επιχείρησης αρτοζαχαροπλαστικής με μεγάλη οικογενειακή παράδοση θυμίζει έντονα σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Και αυτό γιατί, ενώ ξεκίνησε από μα μικρή εταιρία και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να φτιάξει μια αυτοκρατορία, είδε μέσα σε μια νύχτα όλα όσα είχε χτίσει με μεγάλο κόπο και ιδρώτα να γίνονται συντρίμμια.

Για χρόνια, ο 50χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος τροφοδοτούσε με τα γλυκά του τους πιο πολυτελείς μπουφέδες των βορείων και των νοτίων προαστίων της Αθήνας και τα gourmet προϊόντα του δεν έλειπαν από καμία τηλεοπτική πρεμιέρα, ζούσε με την οικογένειά του μέσα στην πολυτέλεια. Τα σκευάσματά του γίνονταν ανάρπαστα και κάθε χρόνο, στην έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν, οι πιο ακριβοπληρωμένες περσόνες της ελληνικής τηλεόρασης δοκίμαζαν στον «αέρα» των εκπομπών τους τις απολαυστικές δημιουργίες του.

Όπως γράφει η Espresso, oι δουλειές πήγαιναν τόσο καλά, ώστε τις επέκτεινε δημιουργώντας μια αλυσίδα με πέντε καταστήματα στα βόρεια και τα νότια προάστια της Αθήνας, και σύντομα «άπλωσε» τις δραστηριότητές του και στον χώρο του catering. Επειτα από όλα αυτά, ήταν θέμα χρόνου να μετακομίσει με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους σε πολυτελή βίλα με πισίνα, αγόρασε ένα πανάκριβο τζιπ 3.000 κυβικών για τις μετακινήσεις τους και έστειλαν το μεγαλύτερο παιδί τους για σπουδές στο εξωτερικό!

Ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε άρδην, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση. Από εκεί που τα μαγαζιά του 50χρονου ζαχαροπλάστη έκαναν ετήσιο τζίρο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ξαφνικά άρχισαν να είναι ζημιογόνα. Οσοι στο παρελθόν υπέκυπταν στον... γλυκό πειρασμό, και δη στα τρίγωνα Θεσσαλονίκης, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητά, πλέον κοντοστέκονταν μπροστά από τις αστραφτερές τζαμαρίες των πολυτελών καταστημάτων και κοίταζαν, αλλά σπάνια έμπαιναν μέσα για να αγοράσουν κάτι! Το αποτέλεσμα ήταν πριν από μερικά χρόνια η εταιρία του γνωστού επιχειρηματία να βαρέσει «κανόνι» και να κλείσουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματά του, ενώ τα χρέη του στην τράπεζα από δάνεια έφτασαν τα 700.000-800.000 ευρώ!

Σήμερα, η ζωή του 50χρονου επιχειρηματία δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν. Αναγκάστηκε να ψάξει για δουλειά και εργάζεται ως μεταφορέας, ωστόσο συνεχίζει να ζει με την οικογένειά του στο πολυτελές σπίτι των πολλών τετραγωνικών, στη Βούλα. Δεν είναι, όμως, σε θέση να πληρώσει ούτε για τη θέρμανσή του, με αποτέλεσμα να καλύπτει τους τοίχους με... νάιλον για να μην μπαίνει μέσα το κρύο! Αναγκάστηκε, μάλιστα, να διακόψει τις ακριβές σπουδές του παιδιού του στο εξωτερικό, αφού τα μηνιαία εισοδήματα της οικογένειας μετά βίας φτάνουν τα 800 ευρώ!

Προστασία

Το μόνο που φαίνεται ότι παρηγορεί τον πρώην επιχειρηματία είναι πως έχει αρχίσει να απομακρύνεται το εφιαλτικό σενάριο να μείνουν αυτός και η οικογένειά του στον δρόμο, καθώς, μέσω της συζύγου του που είναι συνοφειλέτης σε δάνεια προς την τράπεζα, κατάφερε να υπαχθούν στον νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η προσωρινή διαταγή τούς δικαίωσε, καθώς διασφαλίζει ότι δεν θα κατασχεθεί το σπίτι της οικογένειας, το οποίο είναι υποθηκευμένο, ενώ αναμένεται η οριστική απόφαση του δικαστηρίου.

«Καθημερινά, ως δικηγόροι, ερχόμαστε σε επαφή με τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης: Ανεργοι, πολύτεκνες οικογένειες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες, που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την οικονομική λαίλαπα των οφειλών, των πτωχεύσεων και των φόρων. Οι διατάξεις του Ν. 3869/2010, γνωστού “ως νόμου Κατσέλη”, είναι μια ελάχιστη προστασία και εξασφάλιση για τον υπερχρεωμένο οφειλέτη, εάν βέβαια πληροί τις αυστηρές προϋποθέσεις και διατάξεις του νέου νομικού πλαισίου» δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος Αριστείδης Καραμπασιάδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ