Απίστευτη πολυτέλεια από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας: Πήρε σε ταξίδι του στη Μόσχα το κρεβάτι του, 800 κιλά τρόφιμα και 1.500 υπαλλήλους

Απίστευτη πολυτέλεια και πολυάριθμο προσωπικό κουβαλάει μαζί του ο 81χρονος μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας.

Απίστευτη πολυτέλεια και πολυάριθμο προσωπικό κουβαλάει μαζί του ο 81χρονος μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας στο ταξίδι του στην Μόσχα.

Μπορεί η προσγείωση του βασιλιά Σαλμάν στη Ρωσία να συνοδεύτηκε από ένα απρόπτο όταν σταμάτησε να λειτουργεί η χρυσή κυλιόμενη σκάλα του, ωστόσο φαίνεται πως οι 1.500 ακόλουθοί του στο πρώτο ταξίδι σαουδάραβα ηγέτη στην ευρωπαϊκή χώρα δεν θα αφήσουν τίποτα στην τύχη, προσφέροντας όλα τα κομφόρ για μια ευχάριστη διαμονή.

Όπως αποκάλυψε ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο Bloomberg, το χλιδάτο αεροσκάφος που μετέφερε τον σαουδάραβα βασιλιά δεν θα αναπαυθεί στιγμή. Αντίθετα, θα κάνει καθημερινά τη διαδρομή Ριάντ – Μόσχα προκειμένου να μεταφέρει τις απαραίτητες προμήθειες, ενώ ήδη έχει μεταφέρει στο ρωσικό έδαφος περίπου 800 κιλά φαγώσιμων.

Και όπως κάθε εκκεντρικός Κροίσος που σέβεται τον εαυτό του, ο Σαλμάν έχει ήδη φροντίσει ώστε μέρος του προσωπικού στο ξενοδοχείο Four Seasons που θα καταλύσει ο βασιλιάς να αντικατασταθεί με έμπιστο προσωπικό, που γνωρίζει ακριβώς πώς θέλει να απολαμβάνει τον καφέ του. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τα έπιπλα του ξενοδοχείου, αφού προφανώς ο βασιλιάς θέλει να κοιμάται στο κρεβάτι του, όπως αναφέρει το thestival.gr

Για το σκοπό του ταξιδιού, η σαουδαραβική κυβέρνηση φρόντισε να «κλείσει» δύο ξενοδοχεία αποκλειστικά για τις ανάγκες της: το Ritz Carlton και το Four Seasons. Μάλιστα, το τελευταίο χρειάστηκε να ζητήσει από κάποιους από τους επισκέπτες του να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους, ενώ άλλοι μόνιμοι ένοικοι αναγκάστηκαν να μεταφερθούν!

Το ξενοδοχείο τα παραμείνει μέχρι τις 8 Οκτωβρίου κλειστό εξυπηρετώντας μόνο τις ανάγκες του υψηλού επισκέπτη.

Οπως ανέφερε στο Bloomberg ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Ένωσης Ξενοδοχείων, η «λυπητερή» (για τους κοινούς θνητούς) της πλήρους κράτησης στα δύο αυτά υπερπολυτελή ξενοδοχεία μπορεί να φτάσει τα τρία εκατ. δολάρια, χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνεται το κόστος των υπηρεσιών που θα απολαύσει ο σαουδάραβας βασιλιάς και η κουστωδία του στα εστιατόρια, τα spa και τις άλλες εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων.

Σημειώνεται πως λίγες ώρες πριν την άφιξη του Σαουδάραβα μονάρχη στη Ρωσία, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το ποσό του ενός 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Ταμείο που έχει ιδρύσει από κοινού με την Ρωσία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ