Σαλάτα με κοτόπουλο και αχλάδια – ένα πλήρες γεύμα από τον Άκη Πετρετζίκη - βίντεο

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

•    2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

•    1 κ.σ. ελαιόλαδο

•    αλάτι

•    πιπέρι

•    350 γρ. αχλάδια

•    2 κλ. θυμάρι

•    2 κλ. δεντρολίβανο

•    2 σκ. σκόρδο

•    50 γρ. βούτυρο

Για τη σως

•    3 κ.σ. ελαιόλαδο

•    3-4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

•    1 κ.γ. μουστάρδα dijon

•    1 κ.σ. μέλι

•    1 κ.σ. μαγιονέζα

•    αλάτι

•    πιπέρι

Για το σερβίρισμα

•    400 γρ. σαλάτα mix

•    1 φρέσκο κρεμμυδάκι

•    φύλλα δυόσμου

•    100 γρ. κρουτόν

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κοτόπουλο

•    Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.

•    Κόβουμε τα φιλέτα σε πλάγιες λεπτές φέτες 1 εκ.

•    Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

•    Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και τα τοποθετούμε στο ίδιο τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

•    Γυρίζουμε το κοτόπουλο και τα αχλάδια από την άλλη πλευρά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

•    Προσθέτουμε τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο και το θυμάρι, το σκόρδο και το βούτυρο. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Για τη σως

•    Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Για τη σαλάτα

•    Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σως και ανακατεύουμε.

•    Ανακατεύουμε το κοτόπουλο και τα αχλάδια στο τηγάνι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

•    Τα προσθέτουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε με το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, φύλλα δυόσμου και κρουτόν.

 

WHO IS WHO

 
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ