Εύκολη και γευστική συνταγή: Τορτελίνια light στον φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη

Γρήγορη και νόστιμη συνταγή! 

Συστατικά

  • 250 γρ. τορτελίνια με 4 τυριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 400 γρ. κολοκυθάκια
  • 200 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. γάλα
  • 1 κύβος κότας
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • 200 γρ. mix τυριών light

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου
  • φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τα τορτελίνια.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα.
  • Κόβουμε τα κολοκύθια σε κύβους και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Βράζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τορτελίνια και τα λαχανικά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του. Αν είναι μεγάλα τα φύλλα τα κόβουμε με τα χέρια μας αλλιώς, αν έχουμε σπανάκι baby, το προσθέτουμε όπως είναι.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε 30 γρ. ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις. Μόλις απορροφηθεί η μία δόση προσθέτουμε την επόμενη.
  • Μόλις πάρει το γάλα μία βράση προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τα τορτελίνια, τα λαχανικά, την παρμεζάνα, πιπέρι, τον άνηθο, τον δυόσμο και τον βασιλικό κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ 20x30 και πασπαλίζουμε με το mix τυριών.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου και βασιλικού, ελαιόλαδο και πιπέρι.

 

 

WHO IS WHO

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ