Good news: Θρίαμβος της Σάκκαρη - Απέκλεισε την πρώην Νο.1 στον κόσμο!

Η Μαρία Σάκκαρη άφησε εκτός Wuhan Open την Κάρολιν Βοζνιάκι.

Η Μαρία Σάκκαρη άφησε εκτός Wuhan Open την Κάρολιν Βοζνιάκι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της!

Εκπληκτική η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (No.80), επικράτησε 7-5, 6-3 σε 93 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο της σπουδαίας διοργάνωσης (Premier 5), όπου θα συναντήσει τη Ρωσίδα Έλενα Βεσνίνα.

Ήταν η πρώτη φορά που η Μαρία νίκησε αντίπαλο της κορυφαίας δεκάδας (No.6) και με τον θρίαμβό της θα μπει στο Top 70, όπως αναφέρει το sdna.gr

«Αφεντικό» από το ξεκίνημα του αγώνα, έκανε το μπρέικ με μηδέν στο πρώτο μόλις γκέιμ, όμως η Βοζνιάκι κατάφερε να ισοφαρίσει στο όγδοο γκέιμ (4-4) και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του σετ.

Στο 5-4, μάλιστα, η 27χρονη τενίστρια από τη Δανία, που την Κυριακή κατέκτησε τον τίτλο στο Τόκιο, είχε και σετ πόιντ. Η Μαρία, ωστόσο, δεν έχασε την αυτοπεποίθησή της, κράτησε το σερβίς της και σημείωσε το μπρέικ στο αμέσως επόμενο γκέιμ (6-5), το οποίο της έδωσε ουσιαστικά το πρώτο σετ.

Με φουλ επιθετικό παιχνίδι η Μαρία μπήκε γρήγορα στη θέση του οδηγού και στο δεύτερο σετ (2-1) και παρότι η Βοζνιάκι είχε την απάντηση (3-3), η 22χρονη Ελληνίδα «έσπασε» ξανά το σερβίς της μεγάλης αντιπάλου της (4-3). Χωρίς ενέργεια πλέον η Κάρο, δεν μπόρεσε να πάρει άλλο γκέιμ και «υποτάχθηκε» στη Σάκκαρη!

Μια νίκη-δήλωση, που αποδεικνύει ότι αυτό το κορίτσι είναι ικανό για πολύ μεγάλα πράγματα! Για να καταλάβετε το μέγεθος της σημερινής επιτυχίας της, η Βοζνιάκι έχει παίξει φέτος σε επτά τελικούς (1-6) και μετράει 53 νίκες, τις περισσότερες από κάθε άλλη τενίστρια.

Η επόμενη αντίπαλος της Σάκκαρη, η Βεσνίνα, βρίσκεται στο Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης και απέκλεισε με 6-2, 6-4 την Ελιζέ Μέρτενς από το Βέλγιο.

Θυμίζουμε ότι η Μαρία χρειάστηκε να πετύχει δύο νίκες στα προκριματικά για να περάσει στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης. Στον πρώτο γύρο νίκησε τη Γιούλια Πουτίντσεβα από το Καζακστάν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ