Επίδειξη ισχύος από Τραμπ: Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τη Βόρεια Κορέα

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δείχνει το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που διαθέτει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer συνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν το Σάββατο στον διεθνή εναέριο χώρο επάνω από τη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας σε μια επίδειξη δύναμης, για την οποία το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δείχνει το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που διαθέτει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Πιόνγιανγκ δήλωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας τον ηγέτη της χώρας του Κιμ Γιονγκ-ουν «rocket man», έχει καταστήσει «την επίσκεψη των πυραύλων μας σε ολόκληρο το έδαφος των ΗΠΑ αναπόφευκτη».

«Είναι φρούδα ελπίδα να θεωρεί κανείς ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα μετακινηθεί έστω και μία σπιθαμή ή θα αλλάξει τη στάση της εξαιτίας των σκληρότερων κυρώσεων των εχθρικών δυνάμεων», πρόσθεσε οΡι Γιονγκ Χο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», «άνθρωπο που κηλίδωσε αυτόν τον χώρο με βίαια και απερίσκεπτα λόγια», ο οποίος αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη».

Αναφορικά με την υπερπτήση των αμερικανικών βομβαρδιστικών, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ δήλωσε πως «είναι το βορειότερο σημείο από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη όπου έχει πετάξει μαχητικό ή βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας κατά τον 21ο αιώνα και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά (της Βόρειας Κορέας)».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ