Μοσχάρι με μαύρη μπύρα στην κατσαρόλα για καλοφαγάδες μας φτιάχνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος

Υλικά

•    1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

•    800 γρ. μοσχάρι – ελιά, κομμένο σε κομμάτια 4εκ.

•    25 γρ. βούτυρο

•    200 γρ. μπέικον, τεμαχισμένο

•    3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

•    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

•    2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη

•    375 ml μαύρη μπύρα

•    1 ½ φλ. ζωμό κότας

•    10  φρέσκα κλωνάρια θυμάρι

•    3 φύλλα δάφνης

•    1/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + επιπλέον μαϊντανό, χοντροκομμένο, για γαρνιτούρα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση. 

 

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μαγειρεύουμε το μοσχάρι για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και το μεταφέρουμε σε ένα βαθύ πιάτο.

Κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια.

Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

Συμπληρώνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει τα άρωματά του.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ελαφρά για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά την μπύρα ανακατεύοντας συνεχώς.

Επιστρέφουμε  το μοσχάρι στην κατσαρόλα μαζί με τους χυμούς, που έχει βγάλει στο πιάτο.

Προσθέτουμε το ζωμό κότας, το θυμάρι και τη δάφνη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 1ώρα και 30 λεπτά,  μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Αφαιρούμε από το μοσχάρι τα φύλλα δάφνης και τα κλωνάρια θυμαριού.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Γαρνίρουμε με επιπλέον μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Who is Who

 
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ