Το 2030 η NASA σκοπεύει να κατακτήσει τον Άρη - Ποιοι θα πάνε στον «κόκκινο πλανήτη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάρχει ζωή στον Άρη;

Το ερώτημα που ταλανίζει τους ερευνητές του διαστήματος βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε αποστολής με προορισμό τον κόκκινο πλανήτη.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ExoMars, σε συνεργασία με τη ρωσική διαστημική υπηρεσία αναζήτησε σημάδια ζωής τον περασμένο χρόνο. Η NASA προετοιμάζεται τώρα για την αποστολή αστροναυτών.

Μέχρι το 2030 η Υπηρεσία Διαστήματος των ΗΠΑ σκοπεύει να έχει έτοιμη επανδρωμένη αποστολή για τον «Κόκκινο πλανήτη», κάτι που ήταν και εξαγγελία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Σάμιουελ Πέιλορ, Science Officer, από την αποστολή HI-SEAS V, εξηγεί: «Πρέπει να κάνουμε επανδρωμένη αποστολή, είναι σημαντικό για το μέλλον των ειδών. Πιστεύω πως σε αυτή τη συγκυρία είναι σημαντικό να βγούμε από τη Γη. Αν κοιτάξετε τα γεωλογικά συμβάντα βρίθουν από τεράστιες εξαφανίσεις ειδών», όπως δημοσιεύει το euronews.com

Η NASA υλοποιεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, προγράμματα προσομοίωσης της ζωής στον Άρη. Έξι επιστήμονες πέρασαν οκτώ μήνες σε ειδικές συνθήκες, κάτω από το μεγαλύτερο ηφαίστειο στον κόσμο, στη Χαβάη.

Οι αντιδράσεις και οι αντοχές των τεσσάρων ανδρών και δύο γυναικών που αντιμετώπισαν διάφορες δοκιμασίες ως μέρος του προγράμματος, θα επιτρέψουν την καλύτερη επιλογή του πληρώματος που τελικά θα αναχωρήσει για την πρώτη αποστολή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ