Πέθανε η Μπάσι, το γηραιότερο πάντα του κόσμου - η 37χρονη μασκότ των Ασιατικών Αγώνων του Πεκίνου πάει σε Μουσείο φωτό – βίντεο

Η ηλικία της αντιστοιχούσε σε 100 ανθρώπινα χρόνια 

Στο κέντρο έρευνας και προστασίας για τα γιγάντια πάντα στη Φουτζόου, πρωτεύουσα της επαρχίας Φουτζιάν της ανατολικής Κίνας άφησε την τελευταία της πνοή η Μπάσι, το γηραιότερο πάντα στον κόσμο, που έπασχε μεταξύ άλλων από κίρρωση του ήπατος και νεφρική ανεπάρκεια.

Η Μπάσι, η οποία γεννήθηκε το 1980, δεν είναι ένα τυχαίο πάντα, αλλά είχε επιλεγεί ως μασκότ για τους Ασιατικούς Αγώνες του Πεκίνου του 1990.

Ήταν πολύ ταλαντούχα, καθώς της άρεσε να σηκώνει βάρη, να κάνει ποδήλατο και να παίζει μπάσκετ, ενώ έζησε πολύ περισσότερο από τα 15 χρόνια που συνήθως είναι ο μέσος όρος ζωής των πάντα, εξαιτίας των εξαιρετικών συνθηκών διαβίωσης που έχει διαμορφώσει το θέρετρο για τα πάντα στα Guling Hill στο Φουτζόου.

«Αναπαύσου εν ειρήνη. Θα γίνεις άλλος ένας μύθος σε έναν άλλο κόσμο», ανήρτησε ένα χρήστης του διαδικτύου μετά την ανακοίνωση του θανάτου της, ενώ οι υπεύθυνοι του κέντρου που την φιλοξενούσε ανακοίνωσαν ότι το σώμα της θα εκτεθεί στο Μουσείο Μπάσι το οποίο κατασκευάζεται για να την θυμούνται οι άνθρωποι και να μοιράζονται το κοινό πνεύμα της αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με την φύση. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ