Παγκόσμιος συναγερμός: Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία - Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το πρωί διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το πρωί διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία και κατέπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό,ανακοίνωσε το Τόκιο, που όπως και η Νότια Κορέα συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο, ο πύραυλος ήταν ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM), κρίνοντας από το βεληνεκές του, όπως μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Ωστόσο, το αμερικανικό Πεντάγωνο διαφωνεί. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι κατέγραψε την διαδικασία της εκτόξευσης και παρακολούθησε την τροχιά του πυραύλου, διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για έναν βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς, ο οποίος δεν μπορούσε να απειλήσει τη νήσο Γκουάμ ή κάποιο άλλο τμήμα του αμερικανικού εδάφους.

Δείτε το από το Russia Today,που  ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου στην πόλη Ναγκάνο της Ιαπωνίας

Σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος έφθασε σε υψόμετρο 770 χλμ. και κάλυψε απόσταση 3.700 χλμ., κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να πλήξει το νησί Γκουάμ, περιοχή των ΗΠΑ όπου βρίσκονται σημαντικές στρατιωτικές βάσεις.

Κεκλεισμένων των θυρών θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 22:00 ώρα Ελλάδας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ