Νέα ανακάλυψη: Βρετανός δημιούργησε ρούχα που μεγαλώνουν μαζί με το παιδί

Τα συγκεκριμένα ρούχα μπορούν να φορεθούν από παιδιά ηλικίας έξι μηνών ως τριών χρόνων.

Μια από τις δυσκολίες του γονιού , αφορά στο θέμα της ένδυσης των μωρών, που μεγαλώνουν τόσο γρήγορα με αποτέλεσμα ακόμα και τα «καινούρια» ρούχα τους να μην είναι πια τόσο καινούρια με την πάροδο λίγων μηνών.

Συχνά το αποτέλεσμα είναι οι γονείς να ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα, προκειμένου να αγοράζουν συνεχώς καινούρια ρούχα για το παιδί, που μεγαλώνει, μεγαλώνει και μεγαλώνει.

Ο Βρετανός απόφοιτος της σχολής μηχανικών Ράιαν Γιασίν κατάφερε να δώσει λύση στο παραπάνω πρόβλημα, δημιουργώντας ρούχα που μεγαλώνουν μαζί με το παιδί, χάρη στην ιδιαίτερη δομή του υφάσματος από την οποία αυτά είναι φτιαγμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα συγκεκριμένα ρούχα μπορούν να φορεθούν από παιδιά ηλικίας έξι μηνών ως τριών χρόνων. Το «αυτόματο» μεγάλωμά τους κάνει «αχρείαστα» τα ρούχα που θα αγόραζαν κανονικά οι γονείς στο πέρασμα από αυτές τις ηλικίες.

Ο υπεύθυνος αυτής της καινοτομίας αποκάλυψε με δηλώσεις του ότι εμπνεύστηκε για τη δημιουργία του από το παράδειγμα του γιου της αδελφής του. Ο ίδιος σχεδίασε και έραψε κάποια ρούχα για το μωρό, αλλά καθώς χρειάστηκε κάποιες εβδομάδες, όταν τελικά η αδερφή του τα παρέλαβε, αυτά δεν έκαναν πλέον στο μωρό. Έτσι, ο Γιασίν οδηγήθηκε στο να εφεύρει τα ρούχα που μεγαλώνουν ταυτόχρονα με το παιδί.

Ο Ράιαν Γιασίν τιμήθηκε για αυτή την εφεύρεση με το ετήσιο βραβείο Καινοτομίας Τζέιμς Ντάισον που απονέμεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει καλές πιθανότητες να λάβει και ένα διεθνές βραβείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ