Νέα πρόκληση από τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Βόρεια Κορέα μεταφέρει διηπειρωτικό πύραυλο στις ακτές

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα.

Ένας βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος πιθανόν είναι διηπειρωτικός εντοπίστηκε να μεταφέρεται προς τη δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας, γράφει σήμερα η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Asia Business Daily, επικαλούμενη μια πηγή προσκείμενη σε υπηρεσία πληροφοριών την οποία δεν κατονομάζει.

Η μεταφορά του πυραύλου άρχισε τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή την οποία ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε η Πιονγιάνγκ, ενώ γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας για την αποφυγή εντοπισμού, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα., όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χθες το υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας πως θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκτόξευση νέων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, ανά πάσα στιγμή.

Ενώ την ίδια ώρα, το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας άρχισε γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών σήμερα, προειδοποιώντας την Πιονγκγιάνγκ εναντίον οποιασδήποτε πρόκλησης στη θάλασσα, ανέφερε η Σεούλ, 48 ώρες μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι προχώρησε στη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου.

«Εάν ο εχθρός προχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, στη θάλασσα ή υποβρυχίως, θα αντιδράσουμε αμέσως και θα τον στείλουμε στον βυθό», διεμήνυσε ο πλοίαρχος Τσόι Γιουνγκ-τσαν, διοικητής της 13ης ναυτικής μοίρας, σε μια ανακοίνωση του επιτελείου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ