Σχεδόν 30.000 παιδιά ενίσχυσε το Χαμόγελο Του Παιδιού μέσα σε 6 μήνες

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», πιστό στη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα και χάρη σε όλους εσάς που διαχρονικά μας στηρίζετε, ιδιώτες και εταιρείες, συνεχίζει το πολύπλευρο και πανελλαδικό έργο του.  












«Το Χαμόγελο του Παιδιού», πιστό στη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα και χάρη σε όλους εσάς που διαχρονικά μας στηρίζετε, ιδιώτες και εταιρείες, συνεχίζει το πολύπλευρο και πανελλαδικό έργο του. Βάσει των στατιστικών στοιχείων του 1ου εξαμήνου του 2012:

Η Εθνική Γραμμή για Παιδιά SOS 1056 δέχτηκε 138.030 κλήσεις, εκ των οποίων 33.192 αφορούσαν σε σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση, παραμέληση παιδιών, επιτόπιες παρεμβάσεις, στήριξη παιδιών που επαιτούν, παράνομη διακίνηση παιδιών.

Στα νοσοκομεία παίδων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας βρεθήκαμε δίπλα σε 5.093 παιδιά και τις οικογένειές τους.

4.468 παιδιά και οι οικογένειές τους ενισχύθηκαν από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε όλη την Ελλάδα με τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης και κάθε τι άλλο απαραίτητο.

1.176 παιδιά και γονείς μίλησαν και συναντήθηκαν με ψυχολόγους μας για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.

Χειριστήκαμε 68 περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών ενεργοποιώντας σε 3 περιπτώσεις το Amber Alert Hellas, ενώ η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 δέχτηκε 4.088 κλήσεις.

 Για 72 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο προχωρήσαμε σε επιτόπια παρέμβαση με τα ειδικά οχήματά μας.

368 παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και οι οικογένειές τους βρήκαν λύσεις με την παρέμβασή και κινητοποίησή μας.

1.202 παιδιά διακομίστηκαν με τις κινητές ιατρικές μονάδες του οργανισμού μας πανελλαδικά.

Πραγματοποιήσαμε προληπτική ιατρική σε 4.833 παιδιά με τις 3 κινητές μονάδες του οργανισμού μας και σε συνολικά 55 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Στα σπίτια μας μεγαλώνουν 284 παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Στην Εθνική Γραμμή SOS 1056 δεχτήκαμε καταγγελίες για 362 παιδιά θύματα κακοποίησης/παραμέλησης, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη λειτουργίας της των δύο νέων σπιτιών σε Αίγιο και Αγρίνιο για συνολικά 60 ακόμα παιδιά!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ