Και δεύτερη δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρή: πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη κυκλώματος παιδόφιλων του BBC!!!!  

Νεκρή είχε βρεθεί και άλλη μία παρουσιάστρια που είχε ασχοληθεί με την ίδια υπόθεση το 1999

Νεκρή βρέθηκε η Βρετανίδα δημοσιογράφος Liz MacKean, η οποία έγινε γνωστή το 2013 όταν απολύθηκε από το BBC εξαιτίας ενός ρεπορτάζ της που αποκάλυπτε την παιδοφιλική δράση υψηλά ιστάμενων προσώπων του δικτύου, μεταξύ αυτών και του επί χρόνια παρουσιαστή Jimmy Savile, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κυκλώματος παιδεραστίας.

Τότε είχε γίνει μια τεράστια προσπάθεια δυσφήμισης ώστε να φανεί η δημοσιογράφος παρανοϊκή, αν και η έρευνά της είχε δικαιωθεί από το 2012.

Όπως η ίδια είχε δηλώσει, όταν το BBC απαγόρευσε να βγει στον "αέρα" του δικτύου η έρευνα της, "ήμουν πραγματικά δυστυχισμένη που η έρευνα δεν προβλήθηκε ποτέ, καθώς είχαν μιλήσει με ανθρώπους που έπρεπε να ακουστούν και δεν ακούστηκαν. Όλο αυτό το εισέπραξα ως τεράστια αποτυχία. Ένιωθα ότι είχα ευθύνη απέναντί τους. Δεν είναι απλώς ότι καταφέραμε να μιλήσουν σ' εμάς, αλλά κυρίως πιστέψαμε αυτά που μας έλεγαν. Όταν, λοιπόν, οι αλήθειες τους δεν ήρθαν ποτέ στο φως, ένιωσα πραγματικά άσχημα, ένιωσα ότι τους απογοήτευσα".  

Η γυναίκα είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να συνεχίσει την έρευνα καθώς το θεωρούσε καθήκον της και ως δημοσιογράφος και ως μητέρα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο που αφιέρωσε χρόνια ολόκληρα στην συστηματική καταστροφή της φήμης της μετέδωσε ότι ο θάνατός της επήλθε από επιπλοκές λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ωστόσο, πρόκειται για τον δεύτερο ύποπτο θάνατο που σχετίζεται με την υπόθεση της παιδεραστίας, καθώς και η Jill Dando, παρουσιάστρια της εκπομπής Crimewatch του δικτύου που προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την εμπλοκή σημαντικών προσώπων, είχε βρεθεί πυροβολημένη έξω από το σπίτι της στο Λονδίνο το 1999, με την ταυτότητα του δράστη να παραμένει ακόμα ένα μυστήριο.

Ο διευθυντής του BBC τότε λέγεται, μάλιστα, ότι είχε κουκουλώσει έναν φάκελο με στοιχεία που του είχε δώσει η παρουσιάστρια.

 "Κανείς δεν ήθελε να ξέρει το παραμικρό γι' αυτή την υπόθεση", δηλώνει ένας παλιός συνάδελφος και φίλος της δημοσιογράφου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται πλέον όλα τα ονόματα των διασήμων και δεν θέλει, ακριβώς γι' αυτό να εμπλέξει κανέναν.   

"Πιστεύω ότι ήταν πραγματικά σοκαρισμένη, όταν μιλούσε για εικόνες παιδιών σ' αυτήν την υπόθεση, καθώς και για το γεγονός ότι διακινούνταν ελεύθερα πληροφορίες για το πώς μπορούσε κανείς να εισέλθει σ' αυτό το τρομακτικό κύκλωμα παιδοφιλίας", λέει ο ίδιος, αποκαλύπτοντας ότι η δημοσιογράφος γνώριζε και σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, ακόμη και επίθεσης, σε άλλες γυναίκες συναδέλφους της στο κανάλι. 

 

 "Τίποτα όμως δεν έγινε και φαίνεται πως υπήρχε συγκεκριμένη στρατηγική να κάνουν τα στραβά μάτια όλοι", εξηγεί ο ίδιος και καταλήγει, αποκαλύπτοντας ότι γυναίκες που εργάζονταν στο BBC είχαν εκμυστηρευθεί όλα τα παραπάνω στην Jill, μία εκ των οποίων σήμερα είναι πασίγνωστη τηλεοπτική περσόνα που έχει περάσει από διάφορες εκπομπές και τηλεοπτικές ζώνες με επιτυχία. 

"Αν θυμάμαι καλά, όλα αυτά συνέβησαν στα μέσα της δεκαετίας του '90. Τότε η Dando ήταν το πρόσωπο του BBC και ένας πραγματικός μαγνήτης για γυναίκες που αντιμετώπιζαν προβλήματα", καταλήγει.  
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ