Φάβα παντρεμένη με ραδίκια σοτέ & κόκκινο πιπέρι μας δείχνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος 

Υλικά

•    250 γρ. φάβα

•    2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες

•    250 γρ. ραδίκια, καθαρισμένα και κομμένα

•    εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

•    νιφάδες κόκκινου πιπεριού

•    μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

•    3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

•    χοντρό αλάτι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση.

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τη φάβα σε νερό για τουλάχιστον 2 ώρες.

Στραγγίζουμε, μεταφέρουμε τη  φάβα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε από πάνω τις πατάτες.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αρκετό νερό, ώστε να καλύψει τη φάβα και τις πατάτες τουλάχιστον 2,5 εκ.

Βράζουμε και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται.

Δοκιμάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για άλλα 30 λεπτά, μέχρι η φάβα να μαλακώσει.

Στραγγίζουμε τυχόν νερό, που έχει απομείνει στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι και 1/3 φλ. ελαιόλαδο.

Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τα ραδίκια σε αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρεύουμε για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε τα ραδίκια σε ένα σουρωτήρι και τα ζουλάμε με τα χέρια για να αποβάλουν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγαλο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, 1 πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να τσιτσιρίζει.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ραδίκια, ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν τα χόρτα με το μείγμα σκόρδου-ελαιόλαδου και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Μοιράζουμε τη φάβα μαζί με τα ραδίκια σοτέ στα πιάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Who is Who

 
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ