Αυτά είναι τα 20 πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα στον κόσμο!

Το Ford F-Series ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις αυτοκίνητο για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου για το 2017.

Η JATO Dynamics έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα πρώτα 20 μοντέλα σε πωλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα για το πρώτο 6μηνο του 2017.

Το Ford F-Series ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις αυτοκίνητο για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου για το 2017.

Το αμερικανικό φορτηγάκι του Μπλε Οβάλ, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, πέτυχε στο 6μηνο 519.000 πωλήσεις, περίπου 47.000 περισσότερες από αυτές της δεύτερης στην κατάταξη Toyota Corolla, σύμφωνα με την JATO Dynamics

Του Γιάννη Κουτσουφλάκη στο drive.gr

Το F-Series δεν ήταν το μόνο pick-up στην λίστα των 20 πιο δημοφιλών μοντέλων του πρώτου 6μήνου του 2017. Η γκάμα Ram P/U της FCA κατετάγη 11η και το Chevrolet Silverado κατέλαβε τη 15η θέση. Η αγορά των ΗΠΑ διαμορφώνει ουσιαστικά από μόνη της την πρώτη, αλλά και κάποιες ακόμα θέσεις, καθώς η πλειονότητα των πωλήσεων των pick-up που βρίσκονται στην 20άδα πωλείται στη χώρα αυτή: Περισσότερο από το 80% των πωλήσεων του F-Series, μια ανάσα κάτω από το 80% των πωλήσεων του Ram και σχεδόν το 90% των πωλήσεων του Silverado.

Τα UV, εν τω μεταξύ, κερδίζουν τις έντεκα από τις 20 θέσεις. Και καθώς επτά από τα εννέα αυτοκίνητα πωλούνται όλο και λιγότερο συχνά μέσα σε αυτό το πρώτο 6μηνο, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, έξι από τα επτά crossovers σημειώνουν αύξηση έναντι της ίδιας.

Η εκ των ΗΠΑ εκπορευόμενη επιτυχία των Ford F-Series, Ram P/U Chevrolet Silverado τα βοηθά να κρατούν τρεις από τις 20 θέσεις. αλλά υπάρχει ένα αριθμός μοντέλων που βρίσκουν το δρόμο για να μπουν στη λίστα, σε πείσμα του μικρού μεριδίου τους στην αμερικανική αγορά. Και δεν μιλάμε για τα VW Polo και Wuling Hongguang που δεν εισάγονται καν στη μεγάλη αυτή χώρα.

Το τρίτο παγκόσμιο best seller, το Volkswagen Golf καταγράφει μόλις το 10% των πωλήσεών του στις ΗΠΑ και ομοίως, μόλις κάτι παραπάνω από ένα στα δέκα Honda HR-V πουλιέται στην Αμερική. Όσο για το VW Tiguan που βρίσκεται στην όγδοη θέση ούτε το 5% των πωλήσεών του δεν γίνεται στις ΗΠΑ.

Όλα αυτά τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι τα παγκόσμια best sellet, ακόμη κι αν δεν πωλούντο στις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη.

 

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ