25 σπιτικά σνακ της παραλίας - για τσιμπολόγημα και ουζομεζέδες τώρα που η καλοκαιρινή όρεξη άνοιξε

 Χωρίς να μετακινηθούμε καθόλου από την ψάθα μας μπορούμε να γευτούμε ένα λαχταριστό πικ νικ δίπλα στο κύμα…

Δεν υπάρχει καλύτερο πικ νικ από αυτό που μπορούμε γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο να οργανώσουμε δίπλα στο κύμα και να μεταμορφώσουμε μια απλή μέρα στη θάλασσα σε αληθινή απόδραση.

Οι βουτιές ανοίγουν την όρεξη και έχοντας αφιερώσει λίγο χρόνο παραπάνω για την προετοιμασία των δικών μας σνακ, δεν θα χρειαστεί να φύγουμε από την ξαπλώστρα μας για φαγητό. 

Απαραίτητο αξεσουάρ, το φορητό ψυγειάκι ή η ισοθερμική τσάντα με τις παγοκύστες για να κρατήσει φαγητά και ποτά όσο το δυνατόν περισσότερο στη θερμοκρασία που τα βάλαμε. 

Οι βασικοί κανόνες είναι ότι αποφεύγουμε τις σάλτες και τις κρέμες και αντιθέτως προτιμάμε στεγνό finger food, που δεν χρειάζεται ούτε καν πλαστικό πιρούνι. 

Στα βασικά που πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε μαζί μας είναι πλαστικά πιάτα, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια, (που φυσικά θα φροντίσουμε στο τέλος να στα σκουπίδια, χωρίς να αφήσουμε κανένα ίχνος της παραμονής μας στην παραλία).  

Στην πρώτη γραμμή των επιλογών μας, όπως είναι φυσικό, τα κεφτεδάκια, όχι μόνο από κιμά αλλά και από λαχανικά της εποχής, όπως οι ντοματοκεφτέδες, οι πατατοκεφτέδες και οι κολοκυθοκεφτέδες, που τρώγονται μια χαρά κρύοι και είναι και της εποχής. 

Μπορούμε να φτιάξουμε ακόμη μίνι μπεργκεράκια, αραβικές πίτες με τη γέμιση που μας αρέσει, σάντουιτς και αλμυρές τάρτες ή κέικ.

Ταιριαστές για την εποχή, που αναζητά δροσερές γεύσεις είναι και οι σαλάτες, μόνο που για να διατηρηθούν φρέσκα τα λαχανικά, χωρίς να μαραθούν, καλό είναι το ντρέσινγκ να το φυλάξουμε χωριστά σε ένα βαζάκι και να το ρίξουμε την τελευταία στιγμή, και το ίδιο να κάνουμε και για το αλατοπίπερο.  

Απαραίτητα στην τσάντα μας και τα φρούτα, που τώρα είναι άφθονα και πολύ δροσερά και τα μεταφέρουμε είτε ολόκληρα, είτε κομμένα σε φρουτοσαλάτα, προσθέτοντας μέλι αν θέλουμε.

Για τη συνοδεία των εδεσμάτων, οι μπίρες και το παγωμένο λευκό κρασί είναι προτιμότερες ιδέες από το ούζο και το τσίπουρο με το υψηλό αλκοόλ, όταν βρισκόμαστε κάτω από τον ήλιο.

Στο athinorama.gr θα βρείτε εκπληκτικές συνταγές για μικρούς πειρασμούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ