Κολοκυθοκεφτέδες με δυόσμο με μπούκοβο με λάιμ: ο Άκης Πετρετζίκης στην συνταγή του καλοκαιριού – βίντεο

Μέχρι τώρα κάνατε κολοκυθοκεφτέδες που μπορεί να μην έβγαιναν καλοί... Με τη συνταγή αυτή θα σας πω όλα τα μυστικά...

Συστατικά

•    500 γρ. κολοκύθια τριμμένα

•    200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

•    1 ματσάκιβασιλικό, ψιλοκομμένο

•    1/3 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

•    1 ματσάκι δυόσμο μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο

•    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

•    ξύσμα απο 2 λάιμ

•    1 κοφτό κ.γ. τριμμένο κύμινο

•    2 πρέζες μπούκοβο

•    2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

•    2 αυγά

•    80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

•    αλάτι

•    πιπέρι

•    φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα

•    φέτες λάιμ για το σερβίρισμα

Για τη σως

•    200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

•    χυμό από 2 λάιμ

•    1 κοφτό κ.γ. κύμινο

•    1 κ.σ. μέλι

•    αλάτι

•    πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

Μέθοδος Εκτέλεσης

•    Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη και σε μια πετσέτα βάζουμε τα τρίμματα με λίγο αλάτι. Στύβουμε γερά να φύγουν όλα τα ζουμιά τους.

•    Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

•    Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τον άνηθο, τον βασιλικό, το ξύσμα από 2 λάιμ, το κύμινο, το μπούκοβο, τη φέτα, τα αυγά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

•    Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

•    Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.

•    Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας.

•    Μόλις ζεστάνει το λάδι (δε θέλουμε να κάψει πάρα πολύ γιατί θα καούν οι κεφτέδες μας) τους ρίχνουμε και μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά με τη βοήθεια ενός κουταλιού τους γυρίζουμε από την άλλη.

•    Μόλις είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια οι κεφτέδες.

•    Μόλις τους τηγανίσουμε όλους, τους αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σως

•    Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. 

•    Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας με τη σως, λίγο μπούκοβο, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φέτες λάιμ. 

 

WHO IS WHO

 
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ