Τραγωδία στην Κρήτη: είχε χάσει σε τροχαίο και τον άλλο τους γιο η οικογένεια του πατέρα που πνίγηκε - τελευταίο αντίο για την μητέρα στις Αρχάνες

Σπαραγμό έχει προκαλέσει στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα το τραγικό τέλος του Βενιζέλου Στρατάκη και της Κατερίνας Καναβάκη που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους.

Το απόγευμα της Τετάρτης στη Ροδιά, σύσσωμο το χωριό, όπως επίσης φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτισαν τον 35χρονο Βενιζέλο, ενώ η «τελευταία πράξη του δράματος» αναμένεται στις 10:00 το πρωί στις Αρχάνες όπου πλήθος κόσμου αναμένεται να απευθύνει το «ύστατο χαίρε» και στην 37χρονη Κατερίνα.

Το νεαρό ζευγάρι, είχε αποφασίσει να κατασκηνώσει στην παραλία του Γεροποτάμου για τον Δεκαπενταύγουστο, μαζί με τα τέσσερα παιδιά του, ηλικίας από 7 έως και 14 ετών.

Τόσο ο Βενιζέλος όσο και η Κατερίνα είχαν από δύο παιδιά ο καθένας από προηγούμενους γάμους και θέλησαν να περάσουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς σε μία περιοχή του Ρεθύμνου που αγαπούσαν ιδιαίτερα και είχαν επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν.

Όμως, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, η θάλασσα στο συγκεκριμένο σημείο έχει ρεύματα και βαθαίνει απότομα, ενώ το αδικοχαμένο ζευγάρι που με αυταπάρνηση βούτηξε στο νερό για να σώσει τα παιδιά του, δεν ήξερε μπάνιο!

Χαροκαμένη οικογένεια

Οι ηλικιωμένοι γονείς του Βενιζέλου Στρατάκη, Γρηγόρης και Μαρίκα, και οι τρεις αδελφές του, δεν ήταν η πρώτη φορά που αποχαιρέτισαν παιδί τους για το ταξίδι χωρίς γυρισμό, όπως μας πληροφορεί το cretapost.gr .

Πριν από λίγα χρόνια, είχαν χάσει τον γιο τους Κώστα σε τροχαίο δυστύχημα.

Μοναδική παρηγοριά και αποκούμπι της οικογένειας είχε μείνει ο Βενιζέλος, άνδρας ικανός και αγαπητός σε όλους όπως έλεγαν στη Ροδιά.

Η μοίρα όμως τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Τα παιδιά δεν γνωρίζουν ακόμη τίποτα

Στο μεταξύ, τα τέσσερα παιδιά που έγιναν μάρτυρες της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους, δεν γνωρίζουν ακόμη ότι οι γονείς τους, άφησαν την τελευταία τους πνοή στα κύματα.

Πιστεύουν ότι ο Βενιζέλος και η Κατερίνα βρίσκονται στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου σε σοβαρή κατάσταση.

Προσωρινά, οι δύο κόρες του 35χρονου, ο γιος και η κόρη της 37χρονης παραμένουν κάτω από τη φροντίδα στενών συγγενών τους μέχρις ότου – με τη συνδρομή ψυχολόγων – μάθουν την αλήθεια.

Η εξόδιος ακολουθία για την αδικοχαμένη Κατερίνα θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Παναγίας στις Αρχάνες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ