Περιποίηση προσώπου: Μια σπιτική μάσκα με αγγούρι για βαθιά ενυδάτωση!

Το αγγούρι μπορεί να αποτελεί έναν σύμμαχο-έκπληξη για την ομορφιά κι όμως περιέχει υψηλά επίπεδα ενζύμων που σφίγγουν το δέρμα.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, η περιποίηση προσώπου μας είναι επιτακτική, καθώς η επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση και φροντίδα σε καθημερινή βάση.

Το αγγούρι μπορεί να αποτελεί έναν σύμμαχο-έκπληξη για την ομορφιά κι όμως περιέχει υψηλά επίπεδα ενζύμων που σφίγγουν το δέρμα, ενώ βοηθά στην εξάλειψη της φλεγμονής και την κατακράτηση υγρών, όπως αναφέρει το mustonline.gr

Μόνο ένα αγγούρι περιέχει βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β5, βιταμίνη Β6, φολικό οξύ, βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο.

Μην χάνετε χρόνο λοιπόν, φτιάξτε μια υπέροχη μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης που βασίζεται στα εξής βήματα:

Υλικά
– 1 αγγούρι
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Οδηγίες
Πρώτα καθαρίστε το αγγούρι και λιώστε το σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέστε την ζάχαρη και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, βάλτε το μείγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο σας, προκειμένου να κρυώσει.

Εφαρμογή
Πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα και απλώστε το απαλά στο πρόσωπο σας. Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ