“Ό,τι καλό, ό,τι μαγικό, συμβαίνει ανάμεσα στον Ιούνιο και στον Αύγουστο”: ας δούμε γιατί

Από το βιβλίο «The Summer I Turned Pretty», η Τζένη Χαν μας δίνει μια φράση, γεμάτη αλήθεια και ομορφιά.

Όλα τα όμορφα και τα συγκλονιστικά συμβαίνουν το καλοκαίρι. Άλλωστε, το καλοκαίρι είναι αρκετά όμορφο για να χρειάζεται περαιτέρω «στόλισμα» και όμορφες περιγραφές.

Δίνει εικόνες που είναι τόσο ισχυρές σε ομορφιά που…οι λέξεις φαίνονται μικρές και λίγες.

Αισθήσεις, χρώματα, μυρωδιές, έρωτες, αναζωογόνηση και εξωστρέφεια, για το tsemperlidou.gr  όλα συμβαίνουν σε αυτούς τους τρεις μήνες!

Η τέλεια συνέχεια της Άνοιξης.

Από το τελευταίο δεκαήμερο του Μάη, η Άνοιξη παραδέχεται ότι …δεν μπορεί να κρατήσει άλλο! Παρόλα αυτά, χαιρόμαστε γιατί τη θέση της δίνει στο καλοκαίρι! Ήδη από την είσοδο του Μαΐου, μετράμε αντίστροφα για το καλοκαίρι και για αυτό που ταυτίζεται μαζί του! Τις διακοπές! Η μέρα έχει αρχίσει να μεγαλώνει «επικίνδυνα», γινόμαστε μάρτυρες των πρώτων ηλιοβασιλεμάτων, τα μπουφάν μπαίνουν στις ντουλάπες και οι περίπατοι μέχρι και το βράδυ αρχίζουν. Η ατμόσφαιρα έχει γλυκάνει τόσο, έτσι ώστε όλες οι αισθήσεις μας να επηρεάζονται από τον ερχομό του Ιουνίου που μας καλωσορίζει στο καλοκαίρι!
Ιούνης… μαγιό και δροσερό ποτό!

Η καθημερινότητα, για τους περισσότερους δεν αλλάζει! Οι δουλειές μας και οι υποχρεώσεις μας τρέχουν ακόμη. Ο καιρός όμως, μας καλεί ήδη στις παραλίες και έτσι αναπόφευκτα (ευτυχώς!) αρχίζουν οι πρώτες αποδράσεις σε παραλίες, αυθημερόν ή και διήμερες! Αρχίζει η «προπόνηση» για το κυρίως θέμα του καλοκαιριού που εξελίσσεται!

Βόλτες κοντά σε θέα, παρέα με φίλους ή και με νέα φλερτ, έξοδοι σε θερινά σινεμά και δροσερά ποτά, αρχίζουν και μας εγκλιματίζουν στην εποχή που έρχεται μια φορά το χρόνο και την περιμένουμε…όλον τον χρόνο! Τα παγωτά, οι γρανίτες και οι κλεφτές ματιές στα μαγιό, μας ετοιμάζουν ουσιαστικά, τις βαλίτσες!

Ιούλιος με…αντίστροφη μέτρηση!

Οι βόλτες πυκνώνουν, οι ζέστες έχουν αρχίσει να μας ενοχλούν αλλά είναι τόσα τα όμορφα που κουβαλούν μαζί τους που κάνουμε υπομονή! Τρώμε ελαφρά, πίνουμε πολλά υγρά και αξιοποιούμε την προσαρμογή που μας χάρισε ο Ιούνιος. Αν δεν έχουμε κανονίσει τις διακοπές μας πιο πριν, τις κανονίζουμε τον Ιούνιο! Τα μπάνια μας έχουν ήδη κάνει κατάμαυρους!

Οι κλειστοί χώροι, μας θυμίζουν χειμώνα και το μόνο που θέλουμε είναι να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να περάσει η ώρα και μόλις πέσει ο δυνατός ήλιος, να βγούμε έξω. Να ευχαριστηθούμε ανθρώπινη επικοινωνία απολαμβάνοντας ένα ρόφημα σε ωραία θέα και να συζητήσουμε ανάλαφρα και ευχάριστα πράγματα που έχουν συμβεί έως τώρα και άλλα, μελλούμενα! Ο Ιούλιος είναι ίσως ο καλύτερος μήνας του καλοκαιριού αναφορικά με την διάθεσή μας, καθώς μετράμε αντίστροφα για τον Αύγουστο ενώ ταυτόχρονα, γευόμαστε το καλοκαίρι! Ο Αύγουστος βέβαια, είναι άλλη ιστορία!

Αύγουστος…ο Αυτοκράτορας της σεζόν!

Για τους περισσότερους, η λέξη καλοκαίρι, είναι ταυτισμένη με τον Αύγουστο. Είναι ο μήνας των αδειών και των διακοπών! Για χάρη αυτού του «Αυτοκράτορα», πολλοί, φτιάχνουν ημερολόγιο –μετρώντας μέρες αντίστροφα- από τον Σεπτέμβρη! Άλλοι, από τα Χριστούγεννα και άλλοι, από το Πάσχα! Το καλοκαίρι έχει φτάσει στο «κυρίως θέμα» του και, αν είχαμε το νου μας όλοι στο ημερολόγιο, όλους τους προηγούμενους μήνες, τώρα δεν ξέρουμε τι μέρα είναι η αυριανή!

Ο χρόνος χάνεται μέσα στη μέρα, «πότε πήγε κιόλας τρεις;» είναι ένα συχνό ερώτημα που ισχύει και για βραδινές ώρες! Παραλία και αμμουδιά, είναι έτοιμες να μας φιλοξενήσουν με ολοήμερες βάρδιες! Ταβερνάκια, ψάρεμα, νυχτερινές έξοδοι και ξενύχτι που ολοκληρώνεται με καφέ και ταυτόχρονα, η επιλογή για εκδρομές εντός διακοπών με πολιτιστικούς προορισμούς (μουσεία κτλ) ή ακόμη και γλέντια. Όλες αυτές οι μαγικές οι στιγμές και εικόνες, έτοιμες να γίνουν δικές μας και αυτό το καλοκαίρι!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ