Σε θάνατο καταδικάστηκε 29χρονη: Κλείδωσε & άφησε να πεθάνει την 10χρονη ξαδέρφη της σε ντουλάπα

Μια γυναίκα από την Αριζόνα καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία της 10χρονης ξαδέρφης της το 2011.

Μια γυναίκα από την Αριζόνα καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία της 10χρονης ξαδέρφης της το 2011.

Η Sammantha Allen, 29 ετών, από τη Φοίνιξ, καταδικάστηκε γιατί κλείδωσε την 10χρονη Ame Deal ως τιμωρία, γιατί πήρε από το ψυγείο μία παγωμένη γρανίτα χωρίς, σε ένα φωριαμό και την άφησε να πεθάνει, όπως δημοσιεύει η The Sun

Η 10χρονη Ame ήταν ήδη νεκρή όταν πήγαν για να την βγάλουν το επόμενο πρωί, καθώς όπως είπαν οι εισαγγελείς οι θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους 37C.

Η 29χρονη Sammantha Allen

H 10χρονη Ame Deal

Η Allen είχε κριθεί ένοχη για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και κακοποίηση παιδιού τον περασμένο Ιούνιο. Οι οι ένορκοι συνεδρίαζαν προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα της αναγνωρίσουν ελαφρυντικά ώστε να της επιβληθεί ισόβια κάθειρξη και να αποφύγει έτσι τη θανατική ποινή.

Έκριναν, ωστόσο, ότι η βαρύτητα και η φρίκη του εγκλήματος υπερίσχυε των ελαφρυντικών.

Η Allen στο άκουσμα της απόφασης είχε τα χέρια στο κεφάλι της και αργότερα αγκάλιασε τους δικηγόρους της πριν αυτή οδηγηθεί έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο δικαστής Anne Schaad δήλωσε στην KTVK-TV: «Η έλλειψη τύψης ήταν ο μεγαλύτερος προβληματισμός για μας, ότι δεν το είδαμε από τη Sammantha καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας».

Η Άλεν είναι η τρίτη γυναίκα που καταδικάζεται σε θάνατο της Αριζόνα και η 55η γυναίκα που καταδικάστηκε σε θανατική ποινή στις ΗΠΑ, ανέφερε ο Phoenix New Times.

Ο σύζυγος της Allen, John Allen, κατηγορείται επίσης για ανθρωποκτονία και κακοποίηση παιδιού. Έχει δηλώσει αθώος και η δίκη του είναι προγραμματισμένη για τις 9 Οκτωβρίου.