Οι Γάλλοι αποφάσισαν: Η Μπριζίτ Μακρόν δεν θα πληρώνεται με ειδικό κονδύλι ούτε θα έχει επίσημα τον τίτλο "Πρώτη Κυρία"

Αναμένεται ‘’χάρτα διαφάνειας’’ που θα αποσαφηνίζει τον ρόλο της.

Δημόσιος και όχι πολιτικός θα είναι ο ρόλος της συζύγου του Εμμανουέλ Μακρόν επιμένουν οι συνεργάτες του, ύστερα από την αναστάτωση που έχει προκαλέσει διαδικτυακό αίτημα «κατά της θέσπισης θέσης Πρώτης Κυρίας για την Μπριζίτ Μακρόν», που συγκέντρωσε πάνω από 275.000 υπογραφές σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Προεκλογικά, ο Γάλλος Πρόεδρος είχε δηλώσει πως η γυναίκα του θα έχει έναν δημόσιο ρόλο για να τελειώσει η γαλλική υποκρισία, χωρίς να επιβαρύνει τους φορολογούμενους, κάτι που όμως οι πολίτες σε ποσοστό 68% δεν επιδοκιμάζουν. 

Μέχρι τώρα, οι δημόσιες και φιλανθρωπικές δραστηριότητες των συζύγων των Προέδρων δεν προσδιορίζονταν από σαφείς κανόνες και καλύπτονταν από τον προϋπολογισμό του Ελυζέ.

Η ‘’χάρτα διαφάνειας’’ που ετοιμάζεται θα ξεκαθαρίσει τον ακριβή ρόλο της Μπριζίτ Μακρόν, τον αριθμό των ατόμων που θα απασχολεί και το συνολικό κόστος.

Το ζήτημα προκάλεσε έντονες συζητήσεις στη Γαλλία σε μια περίοδο που ένας νέος νόμος για την «ηθικοποίηση» του πολιτικού βίου απαγορεύει σε υπουργούς και βουλευτές να προσλαμβάνουν μέλη των οικογενειών τους ως συνεργάτες τους, με τον εκπρόσωπο του Προέδρου να επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα θέσης εργασίας, αλλά status.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ