Αήττητη Στεφανίδη: Στέφθηκε ξανά «βασίλισσα» του κόσμου! Χρυσό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η «βασίλισσα των αιθέρων» και το απέδειξε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια πήδηξε στα 4,91μ.(πανελλήνιο ρεκόρ και καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο) και νίκησε τη μεγάλη αντίπαλό της και στο Ρίο ντε Ζανέιρο, την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, που κατέκτησε ξανά το αργυρό μετάλλιο!

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η «βασίλισσα των αιθέρων», καθώς μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

AP Photo/Matt Dunham

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια όταν όλα είχαν κριθεί επιχείρησε να περάσει και τα 5,02μ., ωστόσο απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες.

AP Photo/Matt Dunham

Η τελική κατάταξη

1. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.91μ.

2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.75μ.

3. Ρομπεΐλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) 4.65μ.

- Γιαρίσλεϊ Σίλβα (Κούβα) 4.65μ.

5. Λίζα Ρίτσιχ (Γερμανία)) 4.65μ.

6. Χόλι Μπράντσο (Μεγάλη Βρετανία) 4.65μ.

7. Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς) 4.65μ.

8. Όλγκα Μούλινα (Ανεξάρτητη - Ρωσία) 4.55μ.

9. Ελίζα Μακάρτεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.55μ.

10. Αντζέλικα Μπένγκστον (Σουηδία) 4.55μ.

11. Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4.45μ.

12. Ανίκα Νιούελ (Καναδάς) 4.45μ.

Η απονομή του 5ου χρυσού μεταλλίου της Ελλάδας στο Παγκόσμιο θα γίνει τη Δευτέρα στις 20:10 ώρα Ελλάδας.

AP Photo/Matt Dunham

Δείτε την προσπάθεια της στα 4,91μ.

 

 

Στεφανίδη: «Ευχαριστώ την Ελλάδα που έμεινε και πάλι ξύπνια»

Η 27χρονη πρωταθλήτρια έκανε τις πρώτες της δηλώσεις ως κορυφαία αθλήτρια του επί κοντώ στον κόσμο για το 2017, στην ΕΡΤ και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Έλληνες φιλάθλους που παρέμειναν ξύπνιοι προκειμένου να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της

Για το χρυσό μετάλλιο:
«Ευχαριστώ πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενη. Πιο σημαντικό είναι ότι έκανα Πανελλήνιο και Παγκόσμιο ρεκόρ για φέτος, καθώς αυτό δείχνει πως βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση όταν πρέπει. Ήταν μεγάλο βήμα ότι πέρασα το 4.91. Περίμενα αρκετή ώρα για να ξεκινήσω. Το πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα ήταν στο 4.65-4.75, γιατί αρκετές αθλήτριες δεν κατάφεραν να περάσουν αυτά τα ύψη, οπότε έπρεπε να περιμένω πολύ. Ήμουν λίγο τυχερή στο 4.82, ευτυχώς όμως πήδηξα παραπάνω για να μην έχουμε να λέμε».

Για την αντίπαλο της την Σάντι Μόρις:
«Η Σάντι (σ.σ. Μόρις) δεν έχει κάνει πολύ καλή σεζόν. Ήξερα ότι με αυτή θα αγωνιστώ. Δεν έβλεπα τα άλματα της. Όταν έριξε τον πήχη στο 4.82 σκέφτηκα ότι μου έδωσε την ευκαιρία και αναγκάστηκε να πάει στο 4.82 μου ήταν καλά».

Για το αν έχει αντιληφθεί σε τι επίπεδο βρίσκεται:
«Όταν γίνεται κάτι καλό πάντα σκέφτομαι τον επόμενο αγώνα. Δεν καταλαβαίνω σε τι επίπεδο έχω φτάσει. Ίσως επειδή εξακολουθώ να αγωνίζομαι και να έχω άγχος. Ήρθα εδώ με σκοπό να κάνω ένα καλό αγώνισμα. Κατά τα άλλα όλα ήταν ήρεμα».

Για την αγάπη του κόσμου:
«Μετά το Άμστερνταμ έχω δεχθεί πολύ αγάπη και αυτό δίνει δημοσιότητα στο στίβο, κάτι που το χρειαζόμαστε. Σας ευχαριστώ που μείνατε ξύπνιοι και πάλι αλλά και για όλη την αγάπη και την υποστήριξή σας».

Δείτε τους πανηγυρισμούς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας

 

 

Τα θερμά συγχαρητήρια του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνα Στεφανίδη

Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Θερμά συγχαρητήρια στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη που συνεχίζει με τις διακρίσεις & το ήθος της να μας κάνει υπερήφανους».

Συγχαρητήρια μέσω Διαδικτύου έδωσε  και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο.

«Συγχαρητήρια στην @KatStefanidi για το χρυσό στο #London2017 . Αχτύπητη! Ανίκητη! Μας γέμισε περηφάνια ξανά!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προκόπη Παυλόπουλου στην Κατερίνα Στεφανίδη

«Η παγκόσμια χρυσή επιτυχία σας επισφραγίζει, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, την ήδη εμβληματική αθλητική σας πορεία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

«Τη μοναδική αυτή επιτυχία σας συμπληρώνει το διαχρονικώς κορυφαίο ήθος σας» σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος , εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ