Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος μας δείχνει step by step πως να «φερθούμε» στα λαχανικά μας και μας μαγειρεύει λιγκουίνι με γαρίδες, πέστο, φασολάκια και ντοματίνια

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε καλά αλατισμένο νερό στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.

Δείτε τα βασικά βήματα για το πως μπορούμε να προετοιμάσουμε σωστά τα λαχανικά μας και να παραμείνουν φρέσκα στη σαλάτα μας.



-Καθαρισμός και κόψιμο: Απομακρύνουμε τα εξωτερικά φύλλα καθώς και τα μαυρισμένα ή ταλαιπωρημένα. Κόβουμε τα σαλατικά –κατά προτίμηση με τα χέρια– σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους.



-Πλύσιμο: Πλένουμε τα σαλατικά σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία τουλάχιστον 3 φορές συνολικά.



-Στέγνωμα: Ο ευκολότερος τρόπος να στεγνώσουμε τα σαλατικά μας είναι να τα αφήσουμε να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι. Η διαδικασία αυτή βέβαια παίρνει χρόνο, τον οποίο θα πρέπει να έχουμε υπολογίσει στον προγραμματισμό μας για την ετοιμασία του πιάτου. Στο εμπόριο και στα καταστήματα ειδών κουζίνας θα βρείτε διάφορα εργαλεία για το στέγνωμα της σαλάτας.



-Από τα διάφορα εργαλεία, προτιμότερος είναι ο φυγοκεντριστής. Πρόκειται για ένα καλαθάκι που περιστρέφεται και απομακρύνει το νερό από τα σαλατικά. Το στάδιο αυτό του στεγνώματος, είναι πολύ σημαντικό για δύο λόγους:Ο πρώτος είναι ότι αυξάνει τη διάρκεια ζωής των σαλατικών και ο δεύτερος πως διευκολύνει το σωστό μαρινάρισμα της σαλάτας με τη βινεγκρέτ.



-Διατήρηση μέχρι τη χρήση: Σκεπάζουμε με ένα νωπό πανί ή χαρτί κουζίνας. Η διάρκεια ζωής των λαχανικών είναι το πολύ 2 ημέρες.


Λιγκουίνι με γαρίδες, πέστο, φασολάκια και ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ



Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου
500 γρ. λιγκουίνι
12 γαρίδες Νο 2, καθαρισμένες
50 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. πέστο
120 γρ. φασολάκια, βρασμένα
100 γρ. κρασί λευκό
100 γρ. νερό από το βράσιμο του ζυμαρικού
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
αλάτι

Για το πέστο
45 γρ. βασιλικό, μαδημένο
175 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
6 γρ. σκόρδο
45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε καλά αλατισμένο νερό στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το πέστο και τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Τέλος, βάζουμε τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Για το πέστο

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πολτός.

Πηγή: www.yiannislucacos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ