Σουπερ μοντέρνα λιχουδιά: Πατάτες baby με σπανάκι φέτα & κάπαρη by Άκης Πετρετζίκης

Γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα εντυπωσιάσει...

Συστατικά

  • 500 γρ. πατάτες baby
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο χωρισμένο (1+1)
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 2 κ.σ. κάπαρη, πλυμένη καλά και στραγγισμένη
  • ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
  • 150 γρ. φέτα
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, μόνο τα φύλλα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο, αλατισμένο νερό, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και περιμένουμε να έρθει το νερό σε βρασμό.
  • Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να διατηρούν το σχήμα τους. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο, σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις αρχίσει να αφρίζει το βούτυρο, προσθέτουμε τις πατάτες με την κομμένη πλευρα προς τα κάτω και τις αφήνουμε έτσι για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Δεν τις γυρίζουμε.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το σπανάκι, την κάπαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Για το σερβίρισμα θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα με τα χέρια μας και ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ