Σε κρίσιμη κατάσταση ο πυροσβέστης από το Ζευγολατιό

Νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 35χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού, που τραυματίστηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας.

Νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ο δόκιμος ανθυποπυραγός μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής χτες το απόγευμα από την Κόρινθο, μαζί με άλλους τρεις πυροσβέστες.

Χτες το απόγευμα τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Βασίλη Καπέλιο και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη.

Ο 35χρονος έχει τραυματιστεί στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματος του και σύμφωνα με τους γιατρούς το επόμενο τριήμερο είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της υγείας του.

Οι τέσσερις πυροσβέστες ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά, η οποία ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο, όπου δεν μπορούσαν να πλησιάσει το όχημα τους.

Τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημα του με ριμούλκα, αλλά το όχημα για άγνωστο λόγο ανατράπηκε.
Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο οδηγός (ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα), μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά ο 35χρονος, λόγω της σοβαρής κατάστασης του διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ