Καλοκαιρινό αδυνάτισμα στο παρα 5!!! Δίαιτα για φιγούρα μπικίνι μας προτείνει ο Δημήτρης Γρηγοράκης

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν και για ακόμη μια φορά αγχωνόμαστε για να αποκτήσουμε το τέλειο σώμα σε χρόνο dt.

Δε θα πρέπει να αφήσουμε να μας καταλάβει ο πανικός για αποτοξίνωση και μονοφαγία, προκειμένου να επιτύχουμε γρήγορη απώλεια βάρους. Αντίθετα, θα πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας, να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι δίαιτες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα στηρίζονται κυρίως στην απώλεια υγρών και όχι λίπους, γι’ αυτό δεν έχουν μόνιμο αποτέλεσμα και πολλές φορές να είναι επικίνδυνες για την υγεία.

Όσον αφορά τη διατροφή που θα ακολουθήσουμε, αυτή χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο «ποικιλία – μέτρο – ισορροπία», δηλαδή καταναλώνουμε τρόφιμα από όλες τις ομάδες στη σωστή ποσότητα και συχνότητα. Δεν υπάρχουν τρόφιμα που απαγορεύονται, ούτε τρόφιμα που πρέπει να υπερκαταναλώνονται. Όλα τα τρόφιμα συνεισφέρουν στην κάλυψη των θρεπτικών απαιτήσεων, αρκεί να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες και στη σωστή συχνότητα, όπως αναφέρει ο Δημήτρης Γρηγοράκης στο dinanikolaou.gr.

Στην προσπάθειά μας να αδυνατίσουμε στο παρά πέντε προκειμένου να αποκτήσουμε «φιγούρα μπικίνι» βασικές μας προτεραιότητες είναι να εφαρμόσουμε μία δίαιτα η οποία θα στοχεύει σε:

1. Μείωση κυτταρίτιδας: Η σωστή επιλογή των τροφίμων που καταναλώνουμε πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα ώστε να έχουμε ένα όμορφο σφριγηλό σώμα χωρίς ατέλειες, κυτταρίτιδα και χαλάρωση. Με δεδομένο ότι η «ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας» η πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών που καταναλώνουμε είναι η πρώτη και πιο σημαντική κίνηση για την αντιμετώπισή της. Συγκεκριμένα, οι βιταμίνες Β6 και το φυλλικό οξύ, ενισχύουν το μεταβολισμό και προστατεύουν τα αγγεία, ενώ η βιταμίνη Ε σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και βελτιώνουν την υφή του δέρματος, δίνοντάς της ομοιομορφία, λείανση και σφριγηλότητα.
2. Ενυδάτωση της επιδερμίδας εφόσον οι υψηλές θερμοκρασίες και η συνεχής έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι αποτελούν αίτια αφυδάτωσης του οργανισμού μας. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ή επαρκής πρόσληψη υγρών συμβάλλει σημαντικά και στο αδυνάτισμα. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση 500ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%, ενώ η κατανάλωση 1.5 λίτρου νερού ημερησίως μπορεί να αυξήσει την ημερήσια δαπάνη ενέργειας κατά 48 θερμίδες. Αντίθετα, η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης της παχυσαρκίας. Αυτό γιατί στην προσπάθεια του σώματος να αντιμετωπίσει την ανεπαρκή παρουσία υγρών αναζητά την πρόσληψη λιπαρής τροφής, αφού ο μεταβολισμός των λιπών αποδίδει αρκετά μεγάλη ποσότητα νερού συγκριτικά με το μεταβολισμό των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι εκτός από την κατανάλωση νερού – που πρέπει να αποτελεί την πρώτη μας επιλογή – η ενυδάτωση του οργανισμού μας μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της κατανάλωσης διαφόρων ποτών ή ροφημάτων όπως: χυμοί, γάλα, τσάι, καφές, σόδα, αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, αφεψήματα, αλλά και μέσα από αρκετές τροφές, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Έτσι, μην αφήνετε καμία μέρα να περάσει χωρίς να καταναλώσετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια υγρών.
Τα τρόφιμα σύμμαχοι στην προσπάθεια μας να χάσουμε εύκολα & γρήγορα 2-4 κιλά πριν τις διακοπές χαρακτηρίζονται από το υψηλό περιεχόμενο τους σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και νερό προκειμένου να επιτύχουμε την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την καύση λίπους. Έτσι από την διατροφή μας δε θα πρέπει να λείπουν τα ακόλουθα τρόφιμα:
Συκώτι, ντομάτα, πατάτα, καρότο, πεπόνι, ανάλατοι ξηροί καρποί, πουλερικά, ψάρια, αβγά, λαχανικά, γιαούρτι, ζυμαρικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φράουλες, πιπεριές, σολομός, όσπρια, ελαιόλαδο, μύδια, χταπόδι, κοτόπουλο, κάσιους, ρύζι.

Τι δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να:
• Μην παραλείπετε γεύματα.
• Καταναλώνετε καθημερινά άφθονες ποσότητες υγρών (τουλάχιστον 8-10 ποτήρια): νερό, χυμοί, τσάι, γάλα χαμηλό σε λιπαρά.
• Μην τρώτε αργά το βράδυ.
• Περιορίστε την κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών.
• Αποφύγετε την προσθήκη ζάχαρης.
• Καταναλώνετε τρόφιμα ολικής αλέσεως (π.χ. δημητριακά, ζυμαρικά, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί πολύσπορο).
• Αποφύγετε αυστηρά τα παρακάτω τρόφιμα: σάλτσες, κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά, τηγανιτά, βούτυρο, γλυκά, έτοιμο φαγητό τύπου fast – food.
• Καταναλώνετε καθημερινά 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών.
• Πίνετε καθημερινά 3 ποτήρια πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες.
• Μην παραλείπετε πρωινό.
Εκμεταλλευτείτε την καλοκαιρία και αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα (μετά τη δουλειά καθημερινά πηγαίνετε για μισή ώρα περπάτημα ή ποδήλατο).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ