Βάσεις - Πανελλήνιες εξετάσεις 2017: Πήραν την κατιούσα ακόμη και 500 ή 1.000 μόρια - Ποιες σχολές βουλιάζουν ποιες πάνε μπροστά

Τα μαθηματικά και η βιολογία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017.

Οι σχολές ανά επιστημονικό πεδίο κυριολεκτικά έρχονται... τα πάνω-κάτω με μειώσεις και αυξήσεις έκπληξη καθώς εφέτος εκτινάχθηκε το ποσοστό όσων δεν έπιασαν τη βάση.

Αντίθετα σε κάποιες περιπτώσεις ο μέσος όρος των γραπτών και ο υψηλός ανταγωνισμός φαίνεται ότι εκτινάσσουν τις βάσεις προς τα επάνω.

Στα Παιδαγωγικά Τμήματα οι βάσεις σύμφωνα με την εκτίμηση δείχνουν, ειδικά στα τμήματα της επαρχίας να εκτινάσσονται ως και 1.000 μόρια.

Αντίθετα στις Πολυτεχνικές σχολές οι βάσεις φαίνεται ότι θα πέσουν ως και 500 μόρια, αν και σε αυτή την περίπτωση οι σχολές υψηλής ζήτησης με βάση άνω των 17.500 μορίων δεν θα έχουν τόση μεγάλη πτώση.

Πολύ μεγάλη ωστόσο αναμένεται να είναι η πτώση στις οικονομικές σχολές καθώς ένα τεράστιο ποσοστό, άνω του 80% έγραψε κάτω από τη βάση στα μαθηματικά κατεύθυνσης.

Στο 5ο πεδίο οι σχολές πληροφορικής και ειδικά εκείνες που ανήκουν και στο 2ο μπορεί να μην σημειώσουν τόσο μεγάλη πτώση, οι οικονομικές όμως θα κάνουν βουτιά προς τα κάτω.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο οι Ιατρικές σχολές και ειδικά αυτές Αθήνας και Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι διατηρούν τις βάσεις τους άνω των 19.000 μορίων και μάλιστα με ελαφρώς αυξητική τάση, ενώ η αύξηση του ανταγωνισμού λόγω της μείωσης των εισακτέων ίσως συμπαρασύρει προς τα επάνω και τις φαρμακευτικές σχολές.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο οι μαθητές δεν φαίνεται να αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα και έτσι Νομικές, Ψυχολογίας και Φιλολογικά τμήματα φαίνεται να διατηρούν τις περσινές υψηλές βάσεις τους.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ