Top προορισμός για το καλοκαίρι η Κρήτη- Πάνω από 90% πληρότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο

Μεγάλη η επισκεψιμότητα στο νησί της Κρήτης, μικροί όμως οι τζίροι για τους ξενοδόχους.

Κλειστός προορισμός κοντεύει να γίνει το Ρέθυμνο και η Κρήτη γενικότερα, αφού οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία δείχνουν μέχρι και τον Σεπτέμβριο πληρότητες πάνω από το 90%.

Ωστόσο, λόγω των μεγάλων εκπτώσεων που έχουν γίνει από τους ξενοδόχους για την προσέλκυση επισκεπτών, ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών δεν μεταφράζεται και σε ανάλογους τζίρους στα ξενοδοχεία.

Ούτως ή άλλως η τοπική αγορά «γκρινιάζει» για το ότι υπάρχει μεν τουρισμός και από νωρίς φέτος, αλλά αυτό δεν φαίνεται στα μαγαζιά διότι είναι τουρίστες χωρίς μεγάλη οικονομική δυνατότητα και δεν καταναλώνουν.

Και οι ξενοδόχοι όμως, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνου Μανώλης Τσακαλάκης, δεν εισπράττουν ποσά που να ανταποκρίνονται στους αριθμούς των επισκεπτών.

Πάντως ο κ. Τσακαλάκης σημειώνει πως η εικόνα Ιουνίου - Ιουλίου - Αυγούστου και Σεπτεμβρίου είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι, ίσως με λίγο αυξημένα ποσοστά κρατήσεων.

Άλλωστε,  σύμφωνα με το goodnet.gr, είναι μικρό το περιθώριο ανόδου αφού και πέρυσι ήταν περίπου στο 90% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία.

Φαίνεται όμως πως θα πάει καλύτερα ο Οκτώβριος.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ένας ξένος επισκέπτης που θα κάνει κράτηση σε ένα ξενοδοχείο θα πληρώσει για μια εβδομάδα, την υψηλή περίοδο, από 600 έως 1.200 ευρώ για ξενοδοχεία all inclusive, ενώ με ημιδιατροφή είναι περίπου 400 – 500 ευρώ την εβδομάδα.

Οι περισσότεροι επιλέγουν τη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλάκη.

Ο μέσος όρος σύμφωνα με τον ίδιο, ατομικά για τον επισκέπτη στην ξενοδοχειακή δαπάνη είναι περίπου 500 ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ