Τα 5+1 κλειδιά της ευτυχίας - Δεν είναι δύσκολο να είσαι ευτυχισμένος αρκεί να διαλέξεις το σωστό μονοπάτι

Ο Joseph Addison είχε πει, για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει κάτι να έχεις να κάνεις,  κάτι να αγαπάς και κάτι για να ελπίζεις. 

Έχοντας στο μυαλό πως ο δρόμος για την ευτυχία μπορεί να είναι διαφορετικός για τον κάθε άνθρωπο, συγκεντρώνουμε μερικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην κατάκτηση της γαλήνιας διάθεσης – της διάθεσης που μυρίζει “ευτυχία”! 

Ας δούμε λοιπόν τους 6 παράγοντες που καθορίζουν την ευτυχία σου!

Αν τα ‘χεις, τότε “το ‘χεις”:

1. Αγάπη

Τι θα ήταν η ζωή χωρίς αγάπη; Αν έχεις έστω και έναν άνθρωπο μέσα στην καρδιά σου, για τον οποίο νιώθεις αληθινή αγάπη, τότε είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην πληρότητα και άρα στην ευτυχία. 

Κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος αν δεν αγαπάει κάτι στη ζωή του ~ θα νιώθει μόνιμα πως κάτι του λείπει.

 

2. Ευγνωμοσύνη

Δεν επιτυγχάνεται η απογείωση χωρίς φτερά. Τα φτερά μας σε αυτή την περίπτωση μας τα δίνει το “ευχαριστώ”. 

Όταν εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, όταν αναγνωρίζουμε τις αφορμές για να την εκφράσουμε και δε ντρεπόμαστε να το κάνουμε, νιώθουμε μια ακατανίκητη αίσθηση γαλήνης και χαράς.

 

3. Αυτοεκτίμηση

Ο δρόμος προς την ευτυχία περνάει πρώτα από τη δική μας συμπεριφορά και αποδοχή προς τον εαυτό μας.

Σε περίπτωση που δε φερόμαστε στο εγώ μας όπως του αξίζει, καταδικαζόμαστε σε έναν αδιέξοδο λαβύρινθο. Όλα ξεκινούν από την αυτοεκτίμηση.

 

4. Πλάνο Στόχων

Ένα από τα ποιο όμορφα συναισθήματα, είναι όταν έχεις να περιμένεις κάτι να γίνει, όταν έχεις θέσει ένα στόχο και κυνηγάς την κατάκτησή του. 

Το πλάνο των στόχων, αν το σκεφτείς σωστά, δεν υπάρχει για να σε αγχώνει, αλλά για να σου δίνει ώθηση να γίνεσαι ολοένα και πιο δημιουργικός, όπως αναφέρει το tsemperlidou.gr.

 

5. Ενδιαφέρων Κοινωνικός Κύκλος

Λένε “δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”. 

Οι κοινωνικές μας επιρροές είναι πολύ σημαντικές, αφού μπορούν να μας ωθήσουν στην κατηφόρα αν είναι αρνητικές, ή να μας εμπνεύσουν για αυτο-βελτίωση αν είναι θετικές. 

Προτιμάμε να πλαισιωνόμαστε από ανθρώπους που μπορούν να μας μάθουν πράγματα, να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους και να μας σπρώξουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

6. Καλή υγεία

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εφικτό αν είμαστε ανήμποροι ή άρρωστοι. 

Για αυτό το λόγο φροντίζουμε το σώμα μας, με άθληση, σωστή διατροφή και ύπνο, προφυλάσσουμε τον οργανισμό μας από απειλές και προσπαθούμε να παραμείνουμε δυνατοί, για να είμαστε ικανοί για τα πάντα.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ