Φωτό: Αυτές είναι οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο - Άλλες σκληρά εργαζόμενες και άλλες κληρονόμοι

Συνήθως, όταν αναφερόμαστε στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου μας έρχονται στο μυαλό άντρες. Ποιές είναι, όμως, οι πλουσιότερες γυναίκες όλων των εποχών;

Ακουλουθεί η λίστα του CNN με τις 10 πλουσιότερες γυναίκες όλων των εποχών

 

10. Charlene de Carvalho-Heineken, 0,017% του παγκόσμιου πλούτου.


Η Heineken γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου του 1954 και είναι επιχειρηματίας στην Ολλανδία και Αγγλία και ιδιοκτήτης του 25% της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο, της γνωστής Heineken International. Είναι μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο και η 10η πλουσιότερη γυναίκα όλων των εποχών.

 

9. Anne Cox Chambers, 0,021% του παγκόσμιου πλούτου.


Η Anne Beau Cox Chambers γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1919 και είναι Αμερικανίδα κάτοχος μέσων ενημέρωσης, όπως εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, καλωδιακή τηλεόραση. Ζει στην Ατλάντα κι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Τζόρτζια, ο 28ος πλουσιότερος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο 53ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ήταν διευθύντρια του διοικητικού συμβουλίου της The Coca-Cola Company κατά τη δεκαετία του 1980 και ήταν η πρώτη γυναίκα διευθυντής τραπεζών.

 

8. Susanne Klatten 0,024% του παγκόσμιου πλούτου.


Η Susanne Klatten, γεννημένη Susanne Hanna Ursula Quandt στις 28 Απριλίου 1962 είναι κόρη του Herbert και Johanna Quandt. Είναι η πλουσιότερη γυναίκα στη Γερμανία και το 38ο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο. Αναγνωρίζοντας ότι ο πλούτος της είναι μερικές φορές πρόβλημα, συχνά εργάστηκε ως ανώνυμη με την ονομασία Susanne Kant. Μετά το θάνατο του πατέρα της κληρονόμησε το 12,50% στη BMW.

 

7. Yang Huiyan 0,025% του παγκόσμιου πλούτου.


Η Yang Huiyan γεννήθηκε το 1981 και είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος (55%) της Country Garden Holdings. Είναι η πλουσιότερη γυναίκα στην Ασία. Η Yang είναι αντιπρόεδρος της επιτροπής διακυβέρνησης του συμβουλίου της Κίνας και βοήθησε να συγκεντρωθούν 410 εκατομμύρια δολάρια για πώληση νέων μετοχών το 2014, σύμφωνα με το Forbes.

 

6. Liliane Bettencourt 0,055% του παγκόσμιου πλούτου.


Η Liliane Henriette Charlotte Bettencourt γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1922 και είναι μία από τις κυριότερες μετόχους της L’Oréal και σύμφωνα με τη Forbes είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο για το 2016, καθιστώντας την την ενδέκατη πλουσιότερη στον κόσμο.

Αντάλλαξε σχεδόν το ήμισυ του ποσοστού της για ένα μερίδιο 3% στη Nestlé και κατείχε ιδιωτικό νησί.

 

5. Ισαβέλλα της Καστίλης, 1% του παγκόσμιου πλούτου.


Η Ισαβέλλα Α΄ ( 1451 – 1504) ήταν βασίλισσα της Καστίλης, κοινώς γνωστή ως Ισαβέλλα η Καθολική, τίτλος που δόθηκε στον Φερδινάνδο και την Ισαβέλλα με παπική βούλα το 1496. Επίσης ήταν βασίλισσα της Λεόν.

Εκείνη και ο σύζυγός της, Φερδινάνδος Β’ της Αραγωνίας, έφεραν σταθερότητα στα βασίλεια που αποτέλεσαν την βάση για την ενοποίηση της Ισπανίας.

Μετά από μια μάχη για να διεκδικήσει το δικαίωμά της στον θρόνο, αναδιοργάνωσε το κυβερνητικό σύστημα, έφερε τον ρυθμό εγκληματικότητας στο χαμηλότερο επίπεδο που είχε υπάρξει επί πολλά έτη, και απάλλαξε το βασίλειο από το τεράστιο χρέος που είχε αφήσει πίσω ο αδελφός της.

Χρηματοδότησε το ταξίδι το 1492 του Χριστόφορου Κολόμβου το οποίο οδήγησε στην ανακάλυψη του “Νέου Κόσμου”.

 

4. Κλεοπάτρα, 2,6% του παγκόσμιου πλούτου.


Η Κλεοπάτρα (69 π.Χ. – 30 π.Χ.), ήταν η τελευταία ενεργή βασίλισσα της πτολεμαϊκής Αιγύπτου. Μετά τη βασιλεία της, η Αίγυπτος έγινε επαρχία της νεοϊδρυθείσας τότε Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Παρόλο που ήταν ικανή και δαιμόνια μονάρχης, έμεινε διάσημη κυρίως γιατί κατόρθωσε να γοητεύσει δυο από τους ισχυρότερους άνδρες της εποχής της, τον Γάιο Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο, αλλά και για την ομορφιά και το τραγικό της τέλος.

 

3. Αικατερίνη η Μεγάλη, 5,4% του παγκόσμιου πλούτου.


Η Αικατερίνη Β΄ της Ρωσίας, η επονομαζόμενη Μεγάλη(1729 – 1796) ήταν, γερμανικής καταγωγής, Αυτοκράτειρα της Ρωσίας.

Γεννήθηκε στην πόλη Στσέτσιν της σημερινής Πολωνίας, της πρώην Πρωσίας, το 1729 και το πραγματικό της όνομα ήταν Σοφία Αυγούστα Φρειδερίκη.  

Σε νεαρή ηλικία πηγαίνει στη Ρωσία για να παντρευτεί τον Μέγα Δούκα Πέτρο Γ’. Βαφτίστηκε Χριστιανή Ορθόδοξη και πήρε το όνομα Αικατερίνη. Αργότερα, φυλάκισε τον άνδρα της και ανέβηκε η ίδια στο θρόνο.

 

2. Χατσεψούτ, 20% του παγκόσμιου πλούτου.


Η Χατσεψούτ ήταν η πέμπτη Φαραώ της 18ης δυναστείας της Αρχαίας Αιγύπτου. Παντρεύτηκε τον ετεροθαλή αδελφό της Τούθμωσι Β΄. Η Χατσεψούτ απεικονίζεται κατ’ εντολή της να φοράει ενδυμασία Φαραώ και την ψεύτικη γενειάδα.

Η βασιλεία της ήταν ειρηνική με την κατασκευή μεγάλων έργων, όπως ο ναός της στο Ντέιρ ελ Μπάχρι, και ασχολήθηκε με την οικονομική ανάπτυξη της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον Αιγυπτιολόγο Τζέιμς Χένρι Μπρήστιντ είναι γνωστή ως η πρώτη σπουδαία γυναίκα στην ιστορία την οποία ξέρουμε. Ήταν άγνωστη στους αιγυπτιολόγους μέχρι το 1822, όταν αποκρυπτογραφήθηκαν τα ιερογλυφικά στο Ντέιρ ελ Μπάχρι.

Είναι πιθανό να πέθανε από καρκίνο που οφειλόταν στο φάρμακο που έπαιρνε για να γιατρέψει δερματικές παθήσεις, όπως αναφέρει το tsemperlidou.gr.

 

1. Αυτοκράτειρα Wu 22,7% του παγκόσμιου πλούτου.


Η Γου Ζετιάν (624 – 705 μ.Χ) ήταν αυτοκράτειρα της Κίνας κατά τη δεύτερη δυναστεία Τσόου. Ήταν η πρώτη και μόνη Κινέζα που έγινε αυτοκράτορας της Κίνας. Γεννήθηκε στο Κουανγκιουάν και πέθανε στο Λουογιάνγκ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ